Aktualno
StoryEditor

Kaufland Hrvatska: Predsjednik Uprave Vladimir Tomko mijenja taktiku prema javnosti

16. Travanj 2018.

Zemlja se nije prestala okretati oko Sunca, nije se čak dogodio ni potres, iako je Kaufland Hrvatska danas održao konferenciju za medije. Po prvi put u 17 godina, otkako je Kaufland ušao u Hrvatsku!

Pomislili bismo da je u pozadini tog ‘ekscesa‘ objava neke uistinu senzacionalne vijesti,  no ništa od toga. Službeni povod za ukazivanje Vladimira Tomka, predsjednika Uprave Kauflanda u Hrvatskoj, Philippa Maximiliana Sohlera, člana Uprave za nabavu i marketing, Gašpara Novaka, voditelja marketinga, i Marije Franić, voditeljice korporativnih komunikacija, bila je najava nove marketinške kampanje koja će se za koji dan početi vrtjeti na televiziji te najava početka ovogodišnjeg projekta pod nazivom ‘Škola Voća i Povrća‘, kroz koji od prošle godine Kaufland donira voće i povrće.

Vladimir Tomko, koji je na čelu Kauflanda Hrvatska u zadnjih godinu i pol, međutim, iskoristio je ova dva povoda kako bi pokazao da se Kaufland mijenja, kako je rekao, u više smjerova, pri čemu mu je važan i odnos s novinarima. Tomko, kojemu je tek 37 godina, je rođeni Slovak, koji je hrvatski jezik već uspio savladati gotovo u svim njegovim nijansama. Prije nego što je preuzeo upravljanje Kauflandom u Hrvatskoj, u Slovačkoj je radio u Lidlu.

I ostala četiri člana Uprave Kauflanda u Hrvatskoj su na tim pozicijama najviše godinu, godinu i pol.  Osim Tomka, stranac je i Nijemac Sohler, koji  je došao u Zagreb prije devet mjeseci, a ostala tri člana Uprave hrvatski su kadrovi.

Tomko ovaj put nije želio iznositi nikakve podatke o poslovanju Kauflanda u prošloj godini. Po javno dostupnim podacima ta je kompanije u 2016. godini imala prihod blizu 3,4 milijarde kuna. Jedino što smo od novijih poslovnih informacija doznali jest da je u zadnjih godinu dana Kaufland preuredio 25 od 39 svojih trgovina u Hrvatskoj.

A što se tiče projekta ‘Škola Voća i Povrća‘, Kaufland ga je pokrenuo prošle godine i u njega uključio 24 škole kojima je u ovoj školskoj godini donirao oko 90 tona svježeg voća i povrća. Za koji dan kreće natječaj za novu školsku godinu, u kojoj je namjera da se podijeli 150 tona svježeg voća i povrća, i to u 39 škola, odnosno po jednoj na svaku Kauflandovu trgovinu.

29. travanj 2024 05:14