Aktualno
StoryEditor

Ličke prometnice iduće godine čeka 60 milijuna kuna ‘velika‘ obnova

16. Listopad 2017.

Tijekom iduće godine u Ličko senjsku županiju će u održavanje cesta biti uloženo oko 60 milijuna kuna, a HŽ Infrastruktura će uložiti 52 milijuna kuna, najavio je uz ostalo u ponedjeljak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Butkovićeva najava uslijedila je nakon sastanka sa županom Ličko senjske županije Darkom Milinovićem i čelnicima Hrvatskih cesta i HŽ infrastrukture Josipom Škorićem i Ivanom Kršićem.

>>>Lovrinović: Povjerenstvo će pomno nadzirati pravosudne i poslovne procese u Agrokoru

Kad govorimo o velikim projektima nezaobilazno je križište Žuta Lokva koje je neizgrađeno zbog velikih zaduženja Hrvatskih autocesta, rekao je Butković.

Najavio je da će se kroz novi fond za izravnanje osigurati dodatnih interventnih 250 milijuna kuna za redovito održavanje cesta u nekoliko županijskih uprava za ceste koje imaju najveće probleme s financiranjem, među kojima je Ličko senjska koja država velik prostor, a od naknada na registraciju motornih vozila ne ubire dostatna sredstva.

Župan Milinović je ustvrdio da je proračun Županijske uprave za ceste u vrijeme SDP-ove vlade srezan za 60 posto i najavio da će o tome izvijestiti premijera Andreja Plenkovića.

>>>Butković: Most kopno-otok Čiovo bit će izgrađen do 15. lipnja 2018.

U vezi fonda izravnanja predsjednik Uprave Hrvatske cesta Josip Škorić rekao je Hini da će za to trebati politička odluka, jer je plan da se uvede dodatnih deset lipa na litru goriva za fond za izravnanje, za održavanje cesta.

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić rekao je da će se 52 milijuna kuna iskoristiti za obnovu nekoliko tunela, usjeka, te zaštitu od buke na Kolodvoru Gospić.

05. prosinac 2023 16:16