Aktualno
StoryEditor

Philips BDM4037UW - Zakrivljeni div

18. Veljača 2017.
Piše:
Branimir Kovač

Danas je važno imati proizvod koji je najbolji u nečemu, a Philipsov novi 40-inčni monitor, kako su objavili njegovi proizvođači u trenutku početka prodaje, najveći je 4K zakrivljeni monitor na tržištu.

Model ima naziv koji se teško pamti, BDM4037UW, no dojmljivih je dimenzija i izgleda te sigurno neće proći nezamijećeno na bilo kojemu radnom stolu. Posebno se ističe tehnologija Ultra Wide Color koja omogućuje širi spektar boja za što živopisnije slike. 4K UHD rezolucija donosi sliku od 3840x2160 točaka, a osim toga ovaj novi Philipsov monitor koristi se i naprednom tehnologijom VA za što bolji kontrast.

Zahvaljujući optimiranoj tehnologiji za upravljanje pikselima ovaj monitor ima široke kutove gledanja od 178 stupnjeva. S obzirom na veličinu idealan je za istovremeno prikazivanje većeg broja različitih sadržaja. Za to je namijenjena opcija MultiView koja omogućuje korisnicima da istodobno imaju otvorena četiri različita sadržaja na ekranu, i to svaki u Full HD rezoluciji. Sadržaj može biti raspoređen na dva načina: Picture-by-Picture dijeli ekran na nekoliko dijelova (korisno u kontrolnim centrima ili za upotrebu više uređaja istodobno), a Picture-in-Picture prati naslovnicu nekog programa u manjem prozoru dok korisnik radi na ostatku ekrana. Mogućnosti ovog monitora bit će ponajprije zanimljive profesionalnim korisnicima koji zahtijevaju detaljne slike za CAD aplikacije ili 3D grafiku te onima koji rade na velikim tablicama. Cijena je 5649 kn (bez PDV-a).

www.philips.com

27. travanj 2024 18:41