Aktualno
StoryEditor

Turistička agencija Obzor putovanja obilježava 30. obljetnicu kontinuiranog poslovanja

14. Lipanj 2023.
obzor agencija

Sinoć je u Zagrebu obilježena 30. obljetnica Obzor putovanja, specijalizirane turističke agencije za poslovna, turistička i putovanja inozemnih gostiju diljem Hrvatske, koja tri desetljeća kontinuirano pridonosi razvoju turizma Republike Hrvatske.

Obzor putovanja osnovao je 1993. godine Croatia Airlines, a inicijalne poslovne aktivnosti odnosile su se na organizaciju turističkih putovanja na čarter letovima hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika. Slijedilo je razvijanje tzv. city break programa koji su pratili rast i razvoj mreže europskih odredišta Croatia Airlinesa, a s vremenom su se poslovne aktivnosti agencije proširile i na segment poslovnih putovanja te receptivnog turizma.

Rad agencije pratilo je kontinuirano zapošljavanje i danas u njoj radi 21 zaposlenik, a trenutno se nalazi među 3 najbolje hrvatske agencije specijalizirane za poslovna putovanja. Kao posebnu vrijednost treba istaknuti podatak da je agencija uspješno prebrodila najveću krizu u povijesti civilnog zračnog prometa i cjelokupnog turističkog sektora u svijetu, koju je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Sukladno aktualnim tržišnim kretanjima i očekivanjima putnika Obzor putovanja nastavljaju s daljnjom modernizacijom poslovanja te kreiranjem vlastitih proizvoda i rješenja, kao što su otvaranje novih Travel centara u hrvatskim zračnim lukama u suradnji s Croatia Airlinesom, a pritom je posebni naglasak na produljenju turističke sezone u Hrvatskoj.

26. travanj 2024 13:21