Poslovna scena
StoryEditor

Croatia Airlines povezuje Zagreb s Lisabonom, Milanom, Pragom i Sankt Peterburgom

05. Svibanj 2016.

[gallery columns="5" ids="219511,219512,219513,219514,219515"]

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je širenje mreže letova na četiri nova odredišta. Tijekom ovogodišnje sezone Hrvatska će tako biti povezana letovima Croatia Airlinesa s 35 odredišta iz 20 europskih zemalja.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je širenje mreže letova na četiri nova odredišta. Grad Zagreb tako će od 20. svibnja biti povezan sa Lisabonom i to tri put na tjedan. Istog dana metropola će biti povezana i s Milanom također s tri leta tjedno. Dan kasnije avioni Croatia Airlinesa dva puta tjedno povezivat će Zagreb i Prag, a od 2. lipnja uvest će se i izravni letovi između Sankt Peterburga i Zagreba koji će ta dva grada povezivati također dva puta tjedno.

Tijekom ovogodišnje sezone Hrvatska će tako biti povezana letovima Croatia Airlinesa s 35 odredišta iz 20 europskih zemalja.

- To je veliki iskorak za našu kompaniju i prije svega zasluga svih naših djelatnika i njihovog brojnog odricanja i napornog rada, ustvrdio je na predstavljanju novih destinacija Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Novi letovi dat će svoj obol i rastu Zagreba kao turističke metropole, koji samo u prva četiri mjeseca ove godine bilježi porast dolazaka od osam posto i noćenja od 14 posto, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba. Veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov izrazio je nadu kako će se uskoro uvesti i linija prema Moskvi jer već sad mjesta na letovima Aeroflota gotovo da i nema.

17. svibanj 2024 11:17