Poslovna scena
StoryEditor

Erste odustala od izdanja obveznica

23. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Erste banka odustala je od izdanja podređenih obveznica ukupnog nominalnog iznosa do 50 milijuna eura, a razlog su trenutne okolnosti na tržištu te je odustajanje od planiranog izdanja privremenog karaktera, izvijestili su danas iz Erste banke putem Zagrebačke burze.

Erste banka je krajem rujna prošle godine izvjestila o namjeri izdanja podređenih obveznica u nematerijaliziranom obliku, koje glase na ime, u denominaciji od 1 eura, uz fiksu kamatnu stopu od 6,5 posto godišnje te dospijećem 2017. godine. Planirani nominalni iznos izdanja bio je do maksimalno 50 milijuna eura. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga jučer je donijela rješenje o obustavi postupka za odobrenje prospekta izdanja podređenih obveznica, a temeljem zahtjeva Banke, navodi se u obavijesti Erste banke.

- Razlog za podnošenje navedenog zahtjeva Banke su trenutne okolnosti na tržištu te je odustajanje od planiranog izdanja privremenog karaktera. S obzirom da financiranje na tržištu kapitala predstavlja jedan od uobičajenih načina financiranja poslovanja financijskih institucija, Banka namjerava nastaviti financiranje izdavanjem financijskih instrumenata u trenucima povoljnijih okolnosti na tržištu, a sukladno potrebama poslovanja - ističu iz Erste banke u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

26. travanj 2024 17:04