Poslovna scena
StoryEditor

Euroherc Udruzi mladih Imotski donirao 50.000 kuna

31. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Posebno svečarski bilo je, 31. svibnja u Udruzi mladih Imotski. U sklopu Eurohercove akcije „‘20 darova za 20 godina‘ povodom obilježavanja 20 godina poslovanja uručena je deveta donacija od 20 planiranih, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna.

Donaciju u iznosu od 50.000 kuna za opremanje glazbenog studija i bolje uvjete rada, Udruzi mladih Imotski, Mirku Karloganu, tajniku Udruge, uručila je Katija Križan, direktorica Podružnice Split Euroherc osiguranje. Udruga mladih Imotski aktivna je od 2005. godine, broji 200 članova i osnovana je s ciljem da potiče subkulturnu scenu u Imotskom, te proširivanje društvenih vidika među mladima; podizanje opće razine tolerancije, razvoj i unapređenje društvenih sadržaja koji su od interesa za mlade; razvijanje kulturne, socijalne, glazbene, ekološke i ine svijesti među mladima; poticanje druženja i bolje suradnje među mladima; krajnje postignuće koje se želi ostvariti djelovanjem udruge je poboljšanje kvalitete življenja u gradu Imotskom i okolici.

Udruga svakodnevno promiče kulturu volontiranja. Svojim aktivnostima članovi kluba razvijaju svijest o volontiranju kao značajnom čimbeniku u razvoju civilnog društva te uspostavljanja međuljudske solidarnosti i međugeneracijskog razumijevanja. Mladi svoje kreativne vještine koriste u svrhu humanitarnog rada, organizirajući humanitarne koncerte i prodajne izložbe te logističku podršku ostalim Udrugama i lokalnoj zajednici uopće.

- Donacija Euroherc osiguranja za nas je zaista kao grom iz vedrog neba i jedno veliko iznenađenje u trenutku kada su nas, slobodno možemo reći, gotovo svi zaboravili. Kada smo vidjeli da je riječ o ozbiljnoj donaciji, s puno entuzijazma smo se bacili na nove - stare projekte kako bi oni što prije oživjeli. Hvala Eurohercu što nas se sjetio i koristim ovu prigodu da vas sve pozovem na naš sedmi festival alternativnog stvaralaštva Dogana fest koji će trajati četiri dana, od 18. do 21. srpnja, uz toplu zahvalu sve prisutne pozvao je Mirko Karlogan.

29. travanj 2024 09:07