Poslovna scena
StoryEditor

Oporavak gospodarstva: Potraga za hrvatskim prioritetom broj jedan

08. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Redakcija Lidera poslala je upit na 200 adresa eminentnih sudionika društvenog, političkog i ekonomskog života, tražeći od njih iskren, konkretan i koncizan odgovor na jedno jedino pitanje: ‘Da ste predsjednik Vlade, što bi vam bio prioritet?‘

Zamislili smo to kao potragu za ključnim potezom svih poteza kako bi se generirao oporavak gospodarstva i pokrenuo razvojni ciklus.

Odaziv na anketno pitanje bio je malen kao i odaziv na izbore - oko 35 posto. S druge strane, dobili smo čak 69 zanimljivih odgovora hrvatskih društvenih ‘opinion makera‘ koji su izdvojili malo vremena i unijeli se u ulogu premijera te odgovorili na jedno naoko jednostavno, ali zapravo teško pitanje.

Utoliko teže što i mi znamo da potez svih poteza ne postoji te da je potrebna prava, domišljata strategija s čvrstim političkim zaleđem, praćena detaljnim provedbenim programom. I pitanje, duhovito su komentirali pojedinci, gotovo pa podsjeća na onu bosansku: ‘Šta ima?‘

To više smo zahvalni svima koji su se odlučili upustiti u ovu misaonu avanturu koju možete pronaći u tiskanom izdanju Lidera.

U komentarima na Liderovoj web stranici ili na našoj Facebook stranici podijelite s nama svoja razmišljanja o tome što je hrvatski prioritet broj jedan.

28. travanj 2024 23:59