Poslovna scena
StoryEditor

Siemens donirao 35 tisuća kuna SOS Dječjem selu Hrvatska

02. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Već nekoliko godina Siemens Hrvatska pomaže SOS Dječjem selu Hrvatska te će i ove godine donacijom od 35.000 kuna pokriti godišnje troškove režija za SOS obitelj u kući Neven, priopćeno je iz te tvrtke.

SOS Dječje selo Hrvatska na specifičan način, kroz skrb u obiteljskom okruženju uz ljubav i predanost SOS mame osigurava dom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Uz podršku stručnih suradnika – psihologa, pedagoga, socijalnih radnika – ali i SOS teta, seoskih majstora i administrativno-tehničkog osoblja, SOS Dječje selo Hrvatska skrbi o 240 djece i mladih u dva SOS Dječja sela i četiri SOS Zajednice mladih.

- Naš trud ne bi bio moguć bez pomoći mnogobrojnih prijatelja od kojih su mnogi, kao i tvrtka Siemens, s nama već godinama. Zahvaljujemo našim prijateljima iz tvrtke Siemens Hrvatska, hvala na donaciji i podršci koju pružaju SOS Dječjem selu Lekenik i omogućuju djeci u SOS obiteljima sigurno i sretno djetinjstvo, rekao je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska istaknuo je da se Siemens obvezao na društvenu odgovornost od svog osnutka te je svjestan svoje odgovornosti društvu u kojem djeluje.  - Biti korporativni građanin sastavni je dio našeg razumijevanja održivosti i ta je činjenica utkana u filozofiju naše kompanije. Želja nam je ovom donacijom pridonijeti SOS Dječjem selu Lekenik koje se brine o stotinjak djece bez roditelja i roditeljske skrbi. Mladi naraštaji su naša budućnost i briga za njihov razvoj zadaća je svakog od nas, naglasio je Fogec.

16. svibanj 2024 04:44