Poslovna scena
StoryEditor

Stručnjaci Sedam IT nositelji najvrjednijeg svjetskog certifikata

18. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Tvrtka Sedam IT d.o.o. certificirala je i recertificirala pet voditelja projekata koji su stekli prestižni PMP (Project Management Professional) certifikat. Igor Gregurec, Danijela Vručina, Dario Sekula, Irena Kevo i Boško Kustura posjeduju najtraženiji certifikat za kojega su uz diplomu fakulteta potrebne tri godine iskustva na radu s projektima, odnosno 4500 radnih sati i 35 sati edukacije iz upravljanja projektima.

U tvrtka Sedam IT ističu kako certificiranjem menadžmenta PMP certifikacijom svrstavaju svoje stručnjake u prestižne i konkurentne u regiji Adriatics. PMP ispit mjeri primjenu znanja, vještina, metoda i tehnika koje se koriste u području projektnog menadžmenta i utemeljen je na PMI-ovim (Project Management Insittut) ispitnim specifikacijama koje određuju postotak pitanja koje će se naći u svakom od područja djelovanja (iniciranje, planiranje, izvršavanje, praćenje i konroliranje, kontroliranje, završavanje te profesionalna i društvena odgovornost).

"Upravo složenost procesa ispitivanja potvrđuje praktično poznavanje upravljanje projektima i vještine stručnjaka da projekte uspješno završavaju. Naime, prema istraživanjima PMI „Researching the Value of Project Management” provedeno u periodu od tri godine kako bi potvrdili važnost standardizacije procesa upravljanja projektima, čak 20 posto projekata propadne odmah, samo jedna trećina je uspješna, jedna trećina donese negativne rezultate, 50 posto projekata premaši planirani proračun dok 70 posto projekata ne ispunjava ciljeve (rokovi, troškovi, kvaliteta). Iako je danas na tržištu dostupan velik broj alata za upravljanje projektima, bez organizacijske kulture zaposlenika ti su alati beskorisni", navode u tvrtki.

- PMP certifikat danas je jedan od najtaraženijih u upravljanju ICT projektima i prema istraživanju provedenom 2013. godine od strane Global Knowledge and Penton, PMP spada u TOP 5 tržišno najvrjednijih certifikata. Komparativne prednosti koje zaposlenik dobiva stečenim certifikatom, ali i konkurentna prepoznatljivost naše tvrtke svrstavaju nas u vodeće pružatelje informatičko-komunikacijskih usluga i rješenja na području Hrvatske, te u posljednje vrijeme i izvan granice. Sustavnim i pravovremenim ulaganjem u znanje naših stručnjaka osiguravamo ostvarenje ciljeva, a kompaniju svrstavamo u vrh poželjnih poslodavaca. Posebno me veseli činjenica kako naši stručnjaci već stečeno znanje obnavljaju kontinuirano i doprinose stvaranju kulture i vrijednosti kvalitete i efikasnosti Sedam IT - naglašava predsjednik Uprave, Ante Jurišić.

Project Management Professional (PMP) je globalno priznat program kojeg priznaju mnoge industrije i tvrtke. Uključuje obaveznu edukaciju, iskustvo, volju za razvoj i profesionalni doprinos te ispit. Kandidati za PMP certifikat obvezuju se na profesionalni razvoj te za zadržavanje certifikata moraju steći 60 PDU (Professional Development Unit) bodova svake tri godine. Organizacija koja provodi i izdaje certifikate je Project Management Institut (PMI) koji danas broji više od 265.000 članova u preko 170 država i predstavlja vodeću strukovnu udrugu voditelja projekata. Osnovan je 1969. godine u Atlanti (SAD) i svoju metodologiju opisuje u Project Management Body of Knowledge (PMBOK).

18. svibanj 2024 19:33