Ukratko
StoryEditor

McDonald‘s je i ove godine preuzeo prestižni Poslodavac Partner certifikat

03. Travanj 2024.
Globalna hrana poslodavac partner

McDonald‘s je preuzeo šesti Poslodavac Partner certifikat, priznanje za izvrsno upravljanje ljudskim potencijalima. SELECTIO Grupa već 18 godina dodjeljuje Poslodavac Partner certifikat i tako potiče organizacije da implementiraju one standarde koji dokazano i smisleno unaprjeđuju kvalitetu radnih mjesta i poslovne rezultate. Tvrtke nositeljice certifikata predstavljaju organizacije koje pokazuju usklađenost svojih HR praksi s globalnim trendovima i kontinuirano rade na dostizanju i postavljanju viših standarda u HR svijetu.

Kako bi osigurali potrebnu podršku zaposlenicima u rastu i razvoju u kompaniji, u McDonald‘su postoje razrađeni programi razvoja i dijeljenja znanja, pri čemu potiču i osobnu odgovornost za napredovanje. Svi menadžeri aktivno sudjeluju u prijenosu znanja i razvoju zaposlenika kroz internu edukaciju, mentorstvo ili coaching te u tu svrhu prolaze treninge za razvoj vještina mentoriranja i upravljanje ljudskim potencijalima. Mentori imaju ključnu ulogu u pripremi zaposlenika za edukacije koje će im pomoći kako bi dostigli ciljeve za napredovanje u karijeri, kao i ciljeve vezano uz daljnji razvoj znanja i vještina. Također, svi novozaposleni i zaposlenici koji prelaze na novu poziciju interno, imaju posvećene mentore koji svoje vještine kontinuirano razvijaju.

Kroz strukturiran pristup, kompanija ulaže vrijedne resurse u stvaranje radnog okruženja gdje su zaštita na radu i timski rad na prvom mjestu, a razvojni put jasan za svakog zaposlenika. Zaposlenicima su na raspolaganju različiti oblici razvojnih aktivnosti te je prošle godine u prosjeku provedeno 67 sati edukacije i treninga po zaposleniku. Na raspolaganju su im i brojni komunikacijski kanali putem kojih su potaknuti na dvosmjernu komunikaciju i davanje povratnih informacija. Zadovoljstvo pruženom podrškom tijekom procesa razvoja mjeri se do dva puta godišnje, a odaziv zaposlenika na sudjelovanje u zadnjem ispitivanju klime i zadovoljstva je bio izrazito visok.

McDonald‘s je tako i ove godine prilikom certifikacije potvrdio povezanost, svrhovitost i kvalitetu HR praksi koje primjenjuje u cijeloj organizaciji, na svim razinama. Upravo zato, Poslodavac Partner certifikat posloprimcima signalizira ona radna mjesta kojima je zdravo i poticajno okruženje prioritet.

27. travanj 2024 08:45