Poslovna scena
StoryEditor

Trostruki A - Agrokor, Adris i Atlantic: Najveći mijenjaju fokus

20. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

‘Trostruki A‘ - tri najveće hrvatske privatne kompanije - na godinu uprihodi više od pola državnog proračuna.

Stoga je promjena njihovog poslovnog fokusa od iznimne važnosti za sve dobavljače, partnere i kupce. U Hrvatskoj nema tvrtke i čovjeka koji ne posluje s Agrokorom, Adrisom i Atlanticom. Ili bar jednim od tri najveća.

U novom broju Lidera analizirali smo njihovo poslovanje, planove, trendove i strateške promjene. Više pročitajte u temi tjedna Matilde Bačelić i Gordane Gelenčer.

Jasmina Trstenjak pozabavila se poslovanjem Uljanika. Budućnost pulskog brodogradilišta ponajviše ovisi o tome koliko će uspješno apsorbirati probleme 3.maja. Bez utega sanacije riječkog brodogradilišta, perspektiva bi mu bila mnogo bolja.

Iz slavonske metropole donosimo pričo o Osijeku kao software citiyu. Ovaj grad se polako, ali sigurno razvija u hrvatski IT centar u koji dolazi sve više tvrtki iz Zagreba. Zašto je Osijek plodno tlo za razvoj IT industrije pročitajte u našem novom broju.

Što čeka domaćeg avioprijevoznika Croatiju Airlines pitanje je na koje odgovara Edis Felić. Dok CA u očekivanju strateškog partnera svu energiju troši na restrukturiranje, u MZLZ-u traže njegovu konkurenciju. To ove godine neće ugroziti Croatiju Airlines, ali sljedeća bi mogla donijeti pad udjela.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

27. travanj 2024 07:09