Arhiva
StoryEditor

Za usavršavanje menadžera - 50.000 kuna

16. Siječanj 2008.
Piše:
lider.media

Predstavnici Osječko-baranjske županije i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) potpisali su ugovor o provedbi HUP-ova programa usavršavanja menadžera (PUMA), koji će Županija ove godine sufinancirati s 50.000 kuna

Župan Krešimir Bubalo rekao je kako je od 2004. godine, otkad županijske vlasti sufinanciraju ovaj program, različite oblike edukacije prošlo 370 polaznika, a ove ih se godine očekuje najmanje 100. Dodao je kako je Županija prepoznala značaj usavršavanja menadžera koji, kako smatra, trebaju proširivati znanje stečeno na fakultetu kako bi njihove tvrtke mogle biti konkurentne na tržištu.

Podsjetivši da se program PUMA u Hrvatskoj provodi od 1996. godine, zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić rekao je kako bez obrazovanih menadžera ne može biti gospodarskog rasta, niti jačanja konkurentnosti domaćeg gospodarstva.

Ocijenivši da je cilj programa stvoriti menadžerski kadar koji će biti zamašnjak razvoja gospodarstva, Jakelić je rekao kako HUP planira pokrenuti i neke specijalističke edukativne programe te da se o pojedinostima pregovara s osječkim Ekonomskim fakultetom. (H)

29. travanj 2024 01:00