Biznis i politika
StoryEditor

[Oni koji dolaze – TOP 100] Mineralno gnojivo od ovčje vune, platforma koja traži kupce, vinkovački hidrografi, filmski LinkedIn…

10. Kolovoz 2022.
Željko i Dragica jerkov

Nastavljamo s objavom perspektivnih poduzetnika s liste ‘Oni koji dolaze – TOP 100‘. U ovom nastavku, abecednim redom, poduzetnici od C do K

26. Marko Cvijin

TRADE AIR, Velika Gorica

Povoljnom nabavom tri Airbusa od početka pandemije ostvario je rast prihoda i rekordne rezultate u vrijeme kad većina sektora zračnog prijevoza još zbraja gubitke.

image

Marko Cvijin

27. Hajdi Ćenan i Davor Runje

AIRT TECHNOLOGIES, Zagreb

Osnivači vjeruju da će im platforma koja analizira podatke o ponašanju ljudi i klijentima otkriva prvih deset posto najvjerojatnijih kupaca donijeti milijardu dolara.

28. Andrija Čolak i Denis Polić

SURF'N'FRIES, Rijeka

Sa svojom franšizom ušao je u američki trgovački lanac Walmart i otvorio prvo od planiranih 300-tinjak prodajnih mjesta u SAD-u pod novim brendom Surfin' chicken-

29. Astrid Dimitrijević i Dorotea Mirčetić

LA CONTROVERSE, Funtana

Razne dječje proizvode u tvrtki dizajniraju i ručno izrađuju u svom novom 'startupu' od ostataka tkanine i tekstilnog otpada uz visokokvalitetne postupke kontrole pod brendom Babies by Babes.

30. Dejan Doneski

KOBID, Daruvar

Daruvarski proizvođač samoposlužnih autopraonica, ali i takvih praonica za pse. Prihodi mu rastu, a u njemu računaju na to da će interesa za samoposlužne uređaje biti i dalje.

31. Dino Dragun

HIDROCIBALAE, Vinkovci

Vinkovačka tvrtka za hidrografska istraživanja trenutačno najveći broj podataka obrađuje za gradnju vjetroelektrana na Sjevernom moru te u Belgiji i Nizozemskoj.

32. Sanja Drakulić

DUART, Zagreb

Glumica i poduzetnica uspjela je pokrenuti digitalnu bazu glumaca i drugih profesionalaca, svojevrsni filmski LinkedIn, koji planira pretvoriti iz hrvatskog u regionalni.

33. Igor Dražetić i Ivana Orsag

RINEO DIZAJN, Zagreb

Brzorastuća tvrtka prošle je godine na području vanjskih vizualnih komunikacija te svjetlećih i digitalnih reklama postala vodeća u Hrvatskoj, a ove vjerojatno u regiji.

34. Marko Fakin

FAKIN, Motovun

Nakon pet uzastopnih Decanterovih zlatnih medalja motovunski vinar najavljuje još ozbiljnije vinske etikete i ulazak u tržišnu utakmicu s najboljim vinarijama na svijetu.

image

Marko Fakin

35. Mario Frančešević

UBER/SEEKANDHIT, Split

U suradnji s Airt Technologiesom radi na razvoju platforme koja primjenjuje kombinaciju umjetne inteligencije i strojnog učenja da bi rasporedila proračune za oglašavanje između Googlea i Facebooka.

36. Stjepan Franjić

WINDOR, Buk

Tvrtka iz malog sela Buka pokraj Pleternice proizvodi alu-drvene prozore, prva se u Hrvatskoj počela koristiti toplinski modificiranim drvom, a u pet godina narasla je 1,5 puta.

image

Stjepan Franjić

37. Albert Gajšak

CIRCUITMESS, Karlovac

'Startup' koji je odradio četiri 'crowdfunding'-kampanje i sklopio ugovor s Warner Brosom za proizvodnju Batmobilea, pametne igračke koju kupci sklapaju po načelu 'napravi sâm'.

38. Blaženka Golub

BLISTAVI DOM, Zadar

Tvrtka za čišćenje turističkih objekata pandemiju je pregrmjela čišćenjem ureda, od čega ostvaruje 30 posto prihoda; franšizno se širi na Zagreb, Istru i Dalmaciju.

39. Matija Grabar

CRATIS, Varaždinske Toplice

Vlastitim podatkovnim centrom tvrtka iz Varaždinskih Toplica koja se bavi telekomunikacijskim i ICT uslugama zaokružuje ponudu i omogućava si pristup velikim globalnim korisnicima.

40. Ratko  Habus

SATO, Zagreb

Proizvođač etiketa iskoristio je promjenu tokova nabave i rast maloprodaje u odnosu na kanal HoReCa​, preuzeo tri manje tvrtke i priprema se povećati udjel izvoza s trideset na pedeset posto.

41. Mladen Herceg

MAKE IT EASY, Zagreb

Razvio platformu mobilityONE za menadžment mobilnosti i upravljanje voznim parkovima te investicijom od 1,5 milijuna eura kreće u osvajanje europskog i američkog tržišta.

42. Tomislav Hercigonja

TOPOMATIKA, Sveta Nedelja

Promotor 3D tehnologije u kojoj je regionalni lider 'od Austrije do Turske'; svojim partnerima donosi goleme uštede, ali osjeća da ozbiljne investicije preskaču Hrvatsku.

image

Tomislav Hercigonja

43. Ivan Jelušić

ORQA, Osijek

Globalni lider u dizajnu i proizvodnji tehnologija za dronove i stručnosti u videosustavima niske latencije prošle je godine dignuo prihode za više od 50 posto.

44. Željko i Dragica Jerkov

FEMA, Gospić

Obitelj nekadašnjega vrhunskoga košarkaša uložila je šest milijuna kuna u ambiciozan projekt otkupa ovčje vune od koje će proizvoditi mineralno gnojivo u pogonu u Otočcu.

image

Željko i Dragica jerkov

45. Dalibor Jurgec i Filip Ljubić

Q, Zagreb

Očekuje ove godine rast prihoda od 50 posto te zapošljavanje dodatnih 150 ljudi. Poznata platforma Clutch svrstava ga među 15 najboljih softverskih tvrtki na svijetu.

46. Goran Kanižaj

MOBILISIS, Varaždin

Preuzela ga je multinacionalka Sick i izabrala Varaždin kao kompetencijski centar za digitalne usluge u području industrijske senzorike; u tome je i najveća mogućnost rasta.

image

Goran Kanižaj

47. Branko Klobučarić

AMP, Brezje

U posljednjih nekoliko godina poslovanje je u stalnom porastu – i obujmom proizvodnje i prihodima. Ambalažu od biorazgradivih folija planira izvoziti u zapadnu Europu.

48. Predrag Krndija

ALIUS GRUPA, Saršoni

Pharmalogger nadzire 60 – 70 posto ljekarničkih hladnjaka u Hrvatskoj, a slijedi serijska proizvodnja Pharmaboxa, pametnog spremnika za prijenos termoosjetljivih lijekova.

image

Predrag Krndija

49. Martin Kunštek

AURIC TIMBER, Slatina

Slatinski drvoprerađivač hrastove trupce nabavlja u šumama svojih vlasnika, grofovskih obitelji. Lani mu je prihod rastao 38 posto, a potražnja je sve veća zbog rata u Ukrajini.

50. Nikola Kvakan

CROMATIC, Prelog

Tvrtka u većinskom danskom vlasništvu bavi se upravljačkom tehnologijom i automatizacijom, praktički isključivo za izvoz, i u šest godina došla je do 33 milijuna kuna prihoda.

Nastavak liste čitajte sutra.

26. travanj 2024 09:09