Biznis i politika
StoryEditor

Stručnjak u osiguranju Luka Matošić novi je član Uprave ZET-a

17. Ožujak 2023.
Luka Matošić

Nakon provedenog javnog natječaja, Skupština društva Zagrebački električni tramvaj (ZET), koju čine gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, imenovala je novog člana Uprave ZET-a -   Luku Matošića, koji će se pridružiti predsjedniku Uprave Marku Bogdanoviću u vođenju ovoga važnoga gradskog poduzeća - izvjestili su danas iz Grada Zagreba. 

Matošić, po struci ekonomist, bio je član i predsjednik uprave niza osiguravateljskih kuća te je, kako piše u priopćenju, dugogodišnji menadžer s domaćim i međunarodnim iskustvom na području osiguranja, financija i računovodstva, digitalnih i zelenih inicijativa, organizacije poslovanja i upravljanja rizicima.

Konkretno, Matošić je svoju profesionalnu karijeru započinje u Croatia osiguranju kao pripravnik u Sektoru za financije. Tijekom sljedeće četiri godine napreduje do funkcije Voditelja Odjela za vođenje portfelja i procjene vrijednosti Društva unutar istog sektora.

Karijeru nastavlja u financijskoj struci kao član Uprave Obveznog mirovinskog društva u osnivanju Privredne banke Zagreb i Croatia osiguranja. Nakon osam godina uspješne karijere profesionalni razvoj nastavlja kao predsjednik Uprave AURUM osiguranja, a nakon toga kao član Uprave ERSTE osiguranje VIENNA INSURANCE GROUP za životno osiguranje te potom preuzima poziciju predsjednika uprave KVARNER VIENNA INSURANCE GROUP.

U lipnju 2012. godine prelazi u UNIQA osiguranje na mjesto člana Uprave gdje tijekom 2013. i 2014. godine sudjeluje u procesu kupnje i pripajanja Basler osiguranja Zagreb

U priopćenju Grada Zagreba, osim dobrodošlice novom menadžeru u gradskom poduzeću, podsjećaju da je trenutno otvoren javni natječaj za izbor dva člana Uprave Zagrebačkog holdinga do 22. ožujka 2023. 

29. ožujak 2024 12:07