Financije
StoryEditor

Sačuvajte svoje investicije ulaganjem u sigurnost

23. Svibanj 2022.

Za mala i srednja poduzeća Securitas pruža rješenja prilagođena njihovim specifičnim potrebama te se sustavi zaštite kreiraju po mjeri svakoga od njih. Ako je to moguće koriste se nove tehnologije koje još nisu široko rasprostranjene na hrvatskom tržištu uz smanjene troškove jer se ista oprema upotrebljava na više načina

Često se kaže da u poduzetništvu nema mnogo sigurnosti jer razni čimbenici mogu negativno utjecati na poslovanje. Kao što smo svi doživjeli kod pojave pandemije i početka ratnih zbivanja u Europi, neki nepredvidivi događaji itekako ostavljaju posljedice na različite poslove i ulaganja. Ipak, postoje i oni štetni događaji koji se mogu prevenirati te unaprijed možete djelovati kako biste, u tom pogledu, zaštitili svoje investicije.

Iako su provale i poplave teme o kojima nije ugodno razmišljati, nažalost događaju se i pritom mogu uništiti sve za što ste se trudili i u što ste možda uložili i sav svoj novac. U Hrvatskoj se na godinu dogodi više od 10.900 provala, nakon čega 50 posto poduzeća nikada ne nastavi poslovati, a 30 posto prestane raditi u roku od tri godine. Securitas Hrvatska, lider na hrvatskom zaštitarskom tržištu, vaš je partner u zaštiti svih vama važnih prostora, imovine i osoba. Za mala i srednja poduzeća Securitas pruža rješenja prilagođena njihovim specifičnim potrebama te se sustavi zaštite kreiraju po mjeri svakoga od njih. Kombinacija različitih tehnologija, posebnih znanja i iskusnih ljudi daje najbolje rezultate.

Učinkoviti alarmi

Prije svega, protuprovalni alarmni sustavi osnova su zaštite vaše imovine. Ugrađeni detektori pokreta ili magnetski kontakti pozicionirani na strateškim točkama u vašem objektu aktivirat će alarm u slučaju znakova prisilnog ulaska ili neočekivanoga kretanja u prostorijama. Provalnici u pravilu odmah kod oglašavanja alarma napuštaju objekt, a često ih od plana odvraćaju već i naljepnice koje pokazuju da Securitas nadzire prostore. Protuprovalni sustav povezuje se na naš 24 sata na dan aktivan nadzorno-operativni centar u kojem posebno obučeni operateri nakon dojave o alarmu provjeravaju njezinu autentičnost i dalje postupaju prema dogovorenoj proceduri, dijelom koje može biti i dolazak naših zaštitara.

Video sve vidi

Securitasov sustav videonadzora pruža brojne mogućnosti, posebno kada je povezan na, već spomenuti, Securitasov nadzorno-operativni centar. Na taj način možete osigurati i virtualne ophodnje vašeg objekta, što vas oslobađa troškova angažmana zaštitara na objektu, a moguće je i detektirati uljeze, na daljinu otvarati/zatvarati kolne ulaze, kao i izdavati dozvole za ulazak posjetiteljima te mjeriti zadržavanja i protočnost u vašem objektu, a prema potrebi i detektirati zaboravljene i nestale predmete. Naravno, prema potrebi sustav je moguće povezati na vaše računalo ili mobilni telefon.

Prikupljanje podataka

Ako se vaše poduzeće bavi djelatnošću kao što je trgovina, Securitasov sustav videonadzora može služiti i za prikupljanje dodatnih vrijednih podataka uz korištenje umjetne inteligencije i videoanalitike. Riječ je o nizu mogućnosti, od otkrivanja sumnjivih aktivnosti kao što je krađa robe, preko brojenja posjetitelja, do praćenja i analize ponašanja potrošača i trendova kupovanja. Dati dodanu vrijednost jedan je od temeljnih principa Securitasa, posebno ako je to moguće korištenjem novih tehnologija koje još nisu široko rasprostranjene na hrvatskom tržištu. Tako i naši klijenti mogu ostvariti određene prednosti u odnosu na konkurenciju, uza smanjene troškove jer se istom opremom koriste na više načina. 

24. travanj 2024 16:36