Konferencijske vijesti
StoryEditor

Ćorić: Glavna pogreška nam je ovisnost o turizmu! To ćemo promijeniti.

23. Rujan 2020.
Dan velikih planova 2020, Tomislav Ćorićfoto Ratko Mavar
Ministar je optimističan i tvrdi da će glavna zadaća ekonomske politike Vlade u sljedećoj godini biti - jačanje proizvodnih kapaciteta i digitalna transformacija.

Iduća 2021. godina će zasigurno biti godina oporavka, ali i godina ispravljanja ekonomskih pogrešaka - naglasio je Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja te izaslanik predsjednika Vlade, na Liderovoj konferenciji Dan velikih planova koja se upravo održava na Zagrebačkom velesajmu.

A kao glavnu pogrešku Vlada, rekao je Ćorić, smatra ovisnost zemlje o turizmu, pa će jedan od glavnih Vladinih prioriteta biti uhvatiti se i s tim u koštac. No, ministar je optimističan i tvrdi da će glavna zadaća ekonomske politike Vlade u sljedećoj godini biti - jačanje proizvodnih kapaciteta i digitalna transformacija.

- Na tome ćemo inzistirati, trome i velike ekonomije možda se ne mogu brzo transformirati, ali Hrvatska ima tu sreću da je mala i fleksibilna i to će biti naša glavna zadaća. Tranformacija na industriju niskog ugljučnog otiska, kao i na industriju koja se bazira na istraživanju i razvoju. Sve to pratit će i nova europska omotnica čija će prva tranša realnom sektoru biti isplaćena već sljedeće godine - poručio je okupljenima na Liderovom Danu velikih planova te dodao kako je brz oporavak našeg gospodarstva moguć tek ako svi budemo radili zajedno, u sinergiji i Vlada, i poduzetnici i industrija te financijski sektor. 

19. travanj 2024 20:26