Konferencijske vijesti
StoryEditor

DAN VELIKIH PLANOVA: Ilija Tokić - Jedna od najvećih odluka u ovoj godini bila je akvizicija i preuzimanje firme Bartog SL

21. Rujan 2020.
Ilija Tokić

Svega je nekoliko dana preostalo do najvažnijeg korporativnog eventa u Hrvatskoj, Dana velikih planova, koji se ove godine održava na Zagrebačkom velesajmu, u Velikoj kongresnoj dvorani, u srijedu, 23. rujna.

Interes za tu Liderovu konferenciju, 12. po redu, ne jenjava, svi žele čuti kako su se njihovi partneri, klijenti ili pak konkurencija snašli u ovoj nesvakidašnjoj godini i što pripremaju za iduću. A upravo će o tome na okruglom stolu pod nazivom Razvoj poslovanja i upravljanje rizicima na Danu velikih planova govoriti i Ilija Tokić, osnivač i predsjednik Nadzornog odbora Tokića.

- Kao predsjednik nadzornog odbora danas, s odmakom vremena od početka krize, mogu iskreno i jasno reći da se Tokić jako dobro snašao u ovim novim uvjetima rada. Formirali smo svoj "stožerni tim" na čelu s Ivanom Gadžom, predsjednikom Uprave, koji je jako dobro odradio posao u ovim teškim i zahtjevnim uvjetima rada. Cilj je bio očuvati zdravlje naših zaposlenika, zadržati sva radna mjesta i osigurati financijsku sigurnost tvrtke. Prilagodili smo se novim uvjetima i mjerama rada i donosili odluke na dnevnoj bazi. Rad od kuće, smjenski rad, dostava robe do kupca, dnevna komunikacija s kupcima i dobavljačima, internet prodaja, sve tu to bile novine i naš način prilagodbe. Naši zaposlenici su prihvatili promjene i novi način rada u posebnim uvjetima poslovanja. Hvala im puno i moramo nastaviti i dalje u nadi da će biti bolje. Ova kriza nas je još bolje povezala i zbližila onako ljudski i sada smo postali jedna veća i bolja "Obitelj Tokić". 

Koje ste ključne upravljačke odluke u ovoj godini, u pandemiji, donosili?

Ključne odluke i ciljevi u ovoj godini pandemije su bile prihvatiti sve promjene i novi način poslovanja u uvjetima krize, očuvati zdravlje i zadržati sva radna mjesta, zadržati poslovanje i održati likvidnost firme, zadržati i pružiti usluge našim kupcima. Jedna od najvećih odluka u ovoj godini bila je akvizicija i preuzimanje firme Bartog SL. Ovo prihvaćamo kao izazov i priliku za bolje sutra za Bartog i Tokić. Ojačali smo naš upravljački i menadžerski tim za nekoliko novih djelatnika kako bi bili još bolji.

Kakvi su trendovi u Vašoj industriji i što očekujete u sljedećem razdoblju?

Pala je prodaja novih vozila, porasla je prodaja rabljenih vozila. Porasla je prodaja bicikla, skutera i romobila, to su i lokalni i globalni trendovi, a budućnost su automobili na struju, vodik i bio gorivo.

Jeste li imali problema sa resursima, uvozom i izvozom, u ovoj godini?

Što se tiče resursa nismo imali problema jer smo imali dovoljno zaliha robe i brzo smo se prilagodili novim uvjetima nabave i logistike.

26. srpanj 2024 08:42