Konferencijske vijesti
StoryEditor

Ivan Begović (Bolt): Mikromobilnost je održivi način prijevoza

28. Travanj 2021.
Smart Cities 2021. Ivan Begovićfoto Ratko Mavar

Inovativni model prijevoza u održivim gradovima predstavio je Ivan Begović, operativni menadžer za mikromobilnost Bolta za Hrvatsku i Italiju. Istaknuo je da je budućnost prijevoza u mikromobilnosti, što je najnovija inovativna usluga Bolta. Njome se kroz uporabu električnih romobila i bicikla želi stvoriti gradove za građane, a ne za vozila. 

- Kad pričamo o pametnim gradovima moramo pričati i o prijevozu i o transportu kao jednom od najvećih problema s kojima se gradovi suočavaju - kaže Begović i dodaje da se moramo okrenuti prema održivim načinima prijevoza.

Bolt je prisutan u više od 200 gradova u 42 države, gdje je pokrenuo i uslugu mikromobilnosti, a radi se o opciji koja je brza i jeftina te svima dostupna. Također je pokrenuo i inicijativu Vision Zero, a vezana je za novi Zakon o sigurnosti u cestovnom prometu. Begović ističe da​ Bolt trenutačno provodi pilot projekt mikromobilnosti u Rijeci koji su građani dobro prihvatili, a traje već četiri mjeseca i ima sedam tisuća zadovoljnih korisnika.

21. travanj 2024 07:22