Konferencijske vijesti
StoryEditor

Lada Tedechi Fiorio: Nije loše osjetiti se i fizički nadmoćna muškarcima

05. Prosinac 2019.
ŽENE U BIZNISU 2019, Lada Tedeschi Fioriofoto Dražen Lapić

U jednom od rijetkih javnih istupa, Lada Tedeschi Fiorio rekla je u razgovoru jedan-na-jedan s Gordanom Gelenčer da je jedna od ključnih karakteristika koje nedostaju u upravama kompanija empatija. Govoreći o sebi, članica Uprave Atlantic Grupe rekla je da voli svoj posao i činjenicu da kompanija u kojoj radi daje priliku ženama za napredovanje, a izrazila je i zadovoljstvo što su ona i njen tim kreirali strategiju Atlantic Grupe, ne netko izvana. Sebe ne vidi toliko kao klasičnu šeficu, koliko kao dio tima, odnosno osobu koja vodi, ali i sluša, mentorira i u konačnici delegira svojim podređenima.

Priliku je iskoristila i za kratki osvrt ne nedavno objavljene rezultate PISA testova na kojima hrvatski učenici nisu briljirali rekavši kako ju je to jako ražalostilo i dodavši da oduvijek pokušava svojim primjerom pokazati koliko je obrazovanje važno, pogotovo imajući u vidu da nemaju svi iste polazne pozicije i mogućnosti u životu. Profit je uvijek važan, no, naglasila je da profit dolazi od ljudi i zato je ključno ulagati u njih.

U zaključku, rekla je da se sa stresom nosi kroz sport, točnije trčanje s kojima se počela baviti u kasnijoj fazi života, a dodala je i da fizička snaga koju se dobiva kroz sport može pomoći ženama u muškom svijetu jer nije loše osjetiti se i fizički nadmoćna muškarcima. Balansirati različite obveze i karijeru nije lako, složila se s Gelenčer, ali je i primijetila da to ovisi i o životnoj fazi. Primjerice, kada su djeca odraslija je ipak lakše, nego kada su mala, a u svakom slučaj ne treba se libiti tražiti pomoć jer nitko ne može sve sam.

13. travanj 2024 21:28