Konferencijske vijesti
StoryEditor

Lider invest Osijek: Otkrivamo kakve su investicijske perspektive u Slavoniji i Baranji

06. Svibanj 2021.

U petak, 7. svibnja u 12 sati družimo se na investicijskom forumu Lider invest Istok - Osijek na kojem će biti riječi o stvaranju pozitivnog investicijskog okružja i financiranja ulaganja u Slavoniji i Baranji.

Glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, predsjednik HGK - Županijske komore Osijek Zoran Kovačević i Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, pozdravit će okupljene. Nakon predstavljanja projekta Lider invest slijedi veliki okrugli stol na kojem će iz svog ugla o investicijskim prilikama govoriti pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić Milardović, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Anamarija Matić-Kardoš, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRA Mario Turalija, predsjednica Uprave osječke tvrtke za proizvodnju i promet vreća Carta Branka Hitner te predsjednik Uprave vukovarske tvrtke za proizvodnju gotovih mikrobioloških podloga Certifikat Mario Bajta.

Poslovni tjednik Lider pokrenuo je 2016. poseban projekt LIDER INVEST, nagradu za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj, kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost.

Partneri projekta su: Europska investicijska banka, Europska komisija, HGK, HAMAG BICRO, Grad Kutina i Zaklada Konrad Adenauer.

Zadaća je projekta jačanje povjerenja u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače/investitore te predstavljanje, praćenje i nagrađivanje proizvodnih investicija.

Sudjelovanje na investicijskom forumu Lider invest istok se ne naplaćuje, ali je obavezna registracija na linku za PRIJAVU.

U sklopu manifestacije Lider invest dodjeljuju se i nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Kriterij za odabir najboljih investicija su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Kvalitetu prijavljenih investicijskih projekata ocjenjivat će Stručni odbor kojeg čine Mladen Vedriš (predsjednik), Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Vedrana Jelušić Kašić (Deloitte), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Slavko Krajcar (FER) i Miodrag Šajatović (Lider media).

Nagrada LIDER INVEST ove će godine biti dodijeljena na svečanoj manifestaciji u listopadu u Zagrebu.

26. veljača 2024 01:00