Konferencijske vijesti
StoryEditor

Oglašavanje na TikToku: Zašto bi brandovima to trebalo biti važno

02. Srpanj 2020.
MARKETING & SALES BY NUMBERS, Panel 3: Ilija Brajkovićfoto Ratko Mavar

Suditi prema brzini kojom je osvojila mlade globalne potrošače, kineskoj platformi TikTok stručnjaci predviđaju sjajnu budućnost, zbog čega se brendovima savjetuje da odmah potraže načine na koje ju mogu uklopiti u svoju marketinšku strategiju. Zasad je dostupna u sto pedeset zemalja i, prema podacima iz prosinca prošle godine, ima više od 1.9 milijardi korisnika. U najvećoj mjeri prate ga pripadnici generacije Y i Z.

Zašto bi brendovima trebalo biti važno oglašavanje na TikToku, ispričali su Sandi Hadžić, CEO/Creative Director tvrtke Rinzol i Marko Vukman, Head of Digital Ledo plusa. Moderator panela je Ilija Brajković, partner u Kontra Agency.

Zašto biti na tik toku? Zašto o tome razmišljati uz sve ostale društvene mreže, pitao je Ilija Brajković, partner u Kontra Agency.

- Postoji 800 milijuna razloga zašto koristiti TikTok. To je brojka koja čini aktivne korisnike mjesečno na ovoj mreži, a što je bitnije, na mreži je dvije milijarde downloada. Zbog ovih brojeva svi se moraju zapitati što se tamo događa i što se tamo radi. Svakako, svi trebaju biti na TikToku, treba biti ispred vremena ako je moguće - rekao je Sandi Hadžić.

Marko Vukman, Head of Digital Ledo plusa kaže kako je Ledo pionir i kako uvijek nastoje biti prvi u regiji kada se priča o prisutnostima na novim društvenim mrežama.

- Uvijek treba znati gdje se vaši potrošači nalaze. Ledo ima veliki target potrošača i mi moramo znati tko su oni i gdje se nalaze i koje kanale komunikacije konzumiraju – kaže Vukman i dodaje da ako su naši klijenti na TikToku i ako su tamo svaki dan, mi ne možemo razvijati druge strategije prema drugim kanalima, ako znamo da su nam potrošači na Tik Toku.

Na opsaku da su većina korisnika na toj mreži klinci, Sandi Hadžić tvrdi da ta konstatacija nije točna. 

- Bitan je način komunikacije na mreži i sadržaj koji se na njoj objavljuje. Brend koji danas nije na TikToku, a da mu je target čovjek ispod 30 godina, taj je u zaostatku – kaže Sandi Hadžić i dodaje da dosta tvrtki kasni, što je problem

- Mi smo ti koji prodajemo uslugu, ako žemo pričati o brojkama, TikTok ima 100 posto organski reach - dodao je Hadžić.

Marko Vukman kaže kako su društvene mreže jako zagušene komunikacijom različitih brendova.

- Mi na TikToku dobivamo maksimalno jer nema toliko medijskog sadržaja i čistom kreativom možemo za 1 kunu uloženog dobiti do 20 puta više nego na Facebooku ili Instagramu – kaže Vukman.

A kakav sadržaj je na tik toku i koji sadržaj prolazi?

Vukman kaže kako svaki brend mora iskoristiti priliku za stvaranje budućih potrošača i da treba razmišljati dugoročno, jer će ti klinci koji su sada na TikToku, za deset godina biti lideri i oni koji donose odluke.

Tik Tok je mreža na kojoj kao i na ostalim društvenim mrežama više ne prolaze implementirani proizvodi.

- Produkt placament više ne proalzi na društvenim mrežama. Samo sadržaj koji daje dodanu vrijednost. Današnji ljudi na društvenim mrežama imaju šest sekundi za reakciju. Ako vide produkt placment, oni to gase. To ne prolazi. Sve mora biti zamaskirano u jako zanimljiv sadržaj – kaže Vukamn i dodaje kako na na TikToku nema direktong oglašavanja.

24. travanj 2024 23:52