Konferencijske vijesti
StoryEditor

Počela je Liderova konferencija o upravljanju potraživanjima

17. Rujan 2019.
Upravljanje potraživanjima foto Ratko Mavar

Počela je Liderova konferencija Upravljanje potraživanjem koja se održava u Plaza event centru u Zagrebu

Već petu godinu zaredom Lider zajedno s EOS Matrixom organizira događaj posvećen upravljanju potraživanjima koji se od okruglog stola pretvorio u konferenciju, a kako je došlo do te suradnje pojasnila je Bojana Božanić Ivanović, direktorica Lider medije.

- Kad smo krenuli s ovom temom, ideja je bila da kroz kraći događaj u trajanju sat – dva od EOS Matrixa doznamo trendove u navikama plaćanja Hrvata te ih kroz panel diskusiju prokomentiramo. Danas govorimo o jednodnevnoj konferenciji s više od 10 govornika i dvije radionice, na kojoj sudjeluju i predstavnici ministarstava, akademske zajednice, bankarskog sektora, odvjetnici, javni bilježnici, poduzetnici, kao i mediji, i to pred sve većom publikom - rekla je Bojana Božanić Ivanović. 

image
Bojana Božanić Ivanović
foto Ratko Mavar

Napominje kako je ovaj skup pravo mjesto gdje se mogu razmijeniti iskustva, potaknuti rasprava te iz svih kutova sagledati problematiku.

- O naplati potraživanja treba se razgovarati u relativnom dobrim vremenima jer kad neplaćanje i rast dugova postanu top teme u javnosti, puno je teže doći do kvalitetnih rješenja – rekla je Božanić Ivanović.

O trendovima u navikama plaćanja u Hrvatskoj govorit će Barbara Cerinski, direktorica EOS Matrixa, a na konferenciji sudjeluju državni tajnik Ministarstva pravosuđa Josip Salapić, Zdenko Adrović, direktor Hrvatske udruge banka, Maja Lajevac, pravna savjetnica za ovrhe iz Slovenije, a o novom ovršnom zakonu govorit će prof. dr. Aleksandra Maganić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dok će na panel diskusiji biti govora o kulturi (ne)plaćanja. Bit će održane i radionice na temu kako efikasno naplatiti potraživanje i usporedba starog i novog ovršnog zakona.

24. travanj 2024 04:53