Konferencijske vijesti
StoryEditor

Započela završna manifestacija Lider investa 2020.

28. Listopad 2020.
LIDER INVEST, ZAVRŠNA MANIFESTACIJA - IZBOR NAJBOLJIH PROIZVODNIH INVESTICIJA, Miodrag Šajatovićfoto Ratko Mavar

U zagrebačkom Westinu započela je završna manifestacija Lider investa 2020., programa kojim se tijekom cijele godine diljem Hrvatske podizala svijest o važnosti proizvodnih investicija te poticala suradnja poduzetnika i općina, gradova, županija te institucionalnih partnera. Ovo je peta godina od kada Lider bira najbolje proizvodne investicije.

Na završnoj manifestaciji bit će dodjeljene nagrade za najbolje ovogodišnje velike, srednje i male investicije te posebne nagrade, poput one za kontinuirano ulaganje, zatim za investiciju koja je njaviše pridonjela izvozu, zapošljavanju i održivom razvoju.

Događaj je otvorio glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović koji je rekao da sve upućuje na to da ćemo iduće godine imati manje investicija za birati, jer će zbog krize mnogi zaustaviti svoje investije. Dodao je da je to vjerajatno krivi potez i da će oni koji će nastaviti s investiranjem u primarni i sekundarni sektor i u ovim kriznim vremenima profitirati kada sve ovo završi

Nakon uvodnih govora program se nastavlja izlaganjem Dražena Budimira koji će predstaviti InvestEU program i investicijske prioritete Europske komisije, a nakon njega će Ivona Škara iz Fine predstaviti pokazatelje produktivnosti, ekonomičnosti i rentabilnosti po regijama/županijama u 2019. godini.

Također, očekuje nas i okrugli stol s temom 'Kakva je budućnost investicija u RH? (nakon COVID-a 19)' na kojem će sudjelovati Anton Kovačev iz Europske investicijske banke, Hrvoje Čuvalo, HBOR, Tomislav Radoš, HGK i Zlatko Babić, gradonačelnik Grada Kutine

Podsjetimo, poslovni tjednik Lider pokrenuo je 2016. projekt Lider invest, nagradu za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj, kako bi promicao ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost.

25. travanj 2024 22:53