Kripto
StoryEditor

Jack Dorsey i Jay-Z pokrenuli Bitcoin Academy

11. Lipanj 2022.
foto Shutterstock

Stanovnici stambenog kompleksa Marcy Houses u Brooklynu uskoro će moći pohađati satove edukacije o bitcoinu.

Bitcoin Academy, projekt koji financiraju izvršni direktor Blocka Jack Dorsey i hip-hop superzvijezda Shawn 'Jay-Z' Carter, osmišljen je kako bi educirao stanovnike javnih stanova o bitcoinu i općim financijama.

- Vizija bitcoina je u tome što nema prepreke, ali nedostatak pristupa financijskom obrazovanju je prepreka. Bitcoin je još uvijek teško koristiti za svakodnevne potrepštine. Osim toga, ljudima su potrebni uređaji i podatkovni planovi – piše na web stranici projekta.

Kako bi se riješile poteškoće koje ekonomski ugroženi ljudi imaju u pristupu kriptovalutama, sudionicima programa bit će ponuđeni pametni telefoni.

Lamar Wilson, osnivač stranice za kripto vijesti Black Bitcoin Billionaire, udružit će se s osnivačem Crypto Blockchain Pluga Najah J. Robertsom kako bi preuzeo brigu o obrazovnom sadržaju programa. Nastava će biti besplatna i nudit će se online ili osobno od lipnja do rujna, a osobna nastava odvijat će se dvije večeri tjedno.

Iako je za sada usredotočen isključivo na Marcy Houses (javni stambeni kompleks u kojem je odrastao Jay-Z), program se planira proširiti na druge četvrti u New Yorku u budućnosti. 'Crypto Kids Camp' također će biti dostupan stanovnicima u dobi od 5 do 17 godina.

Nakon objave, Dorsey je u objavi na Twitteru izjavio da bitcoin postaje kritično sredstvo za mnoge u Africi i Srednjoj i Južnoj Americi.

- Vjerujemo da isti potencijal postoji unutar zajednica u SAD-u... Obrazovanje je mjesto gdje počinjemo. Ovdje se ne radi samo o bitcoinu, već o dugoročnom razmišljanju, lokalnim gospodarstvima i samopouzdanju – napisao je Dorsey.

Brooklyn Bitcoin Academy najnovija je bitcoin inicijativa Dorseya i njegove tvrtke Block, koja je pomogla u osnivanju. Tvrtka, ranije poznata kao Square, prošla je potpuni rebranding prošle godine kada je objavila da prebacuje fokus na bitcoin i blockchain tehnologiju. Block je ranije izjavio da planira lansirati bitcoin hardverski novčanik, a također je objavio whitepaper u kojem je iznio planove za decentraliziranu mjenjačnicu pod nazivom tbDEX.

21. travanj 2024 10:11