Lidertrend
StoryEditor

Bruketa&Žinić&Grey postali prva hrvatska agencija nagrađena titulom Best of Disciplines na Art Directors Clubu New York

07. Lipanj 2021.
ADC je nagradio projekt Untouched by Light slovenske vinarije Radgonske gorice u kojem su kreativci kreirali novi proizvod - pjenušav proizveden u potpunom mraku

Na jubilarnoj stotoj dodjeli Art Directors Cluba (ADC100th Annual Awards), najdugovječnijeg međunarodnog natjecanja u oglašavanju i dizajnu koje će se održati u New Yorku 9. lipnja, titulu Best of Disciplines po prvi puta će dobiti i jedna hrvatska agencija. Žiri sastavljen od ponajboljih kreativaca iz cijelog svijeta odlučio je nagradu uručiti agenciji Bruketa&Žinić&Grey i to za projekt Untouched by Light, slovenske vinarije Radgonske gorice. Umjesto reklamne kampanje, kreativci iz domaće agencije su za vinariju kreirale novi proizvod - pjenušac proizveden u potpunome mraku. 

Originalni projekt

Cijeli projekt počiva na istraživanju prof. Nobel s University of California koja je dokazala da izlaganje pjenušavih vina svjetlu kvari njihov okus. Zato su Radgonske gorice, na prijedlog agencije, prilagodile proizvodni proces koji se sada u potpunosti, od berbe do distribucije, odvija u potpunome mraku, uz pomoć naočala za noćni vid. I sama boca pakirana je na poseban način, tako da ne propušta svjetlo. Upravo je ovu ideju i dizajn ovog pakiranja nagradio žiri u New Yorku. Ideja je već naišla na velik odjek. O njoj se izvještavalo diljem svijeta u preko 230 objava u medijima poput The Washington Posta, The Independenta, Forbesa, Der Spiegela, Decantera i Wine China, što je rezultiralo interesom distributera ne samo za ovaj proizvod nego i za ostale proizvode Radgonskih gorica.

- Ovaj je projekt primjer kako se lokalne tvrtke mogu učinkovito obratiti globalnome tržištu. Kreativni potencijal u agencijama može se koristiti za puno više od kreiranje oglasa. Originalni proizvodi i usluge lakše nalaze put do potrošača - izjavio je u priopćenju Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey koju je njujorški Art Directors Club nagradio četvrti put, što je čini najnagrađivanijom hrvatskom agencijom na tom natjecanju i jedinom koja je stigla do titule Best of Disciplines.

Oglašivačka krema

Na istom je natjecanju kao primjer najboljeg oglašavanja proglašen projekt Moldy Whopper za Burger King, rad agencije Ingo iz Stockholma, također članice Grey grupe. Spotify je proglašen najboljim u kategorijama In-House i Interactive za projekt Alone With Me, a UNICEF Njemačka u kategorijama Motion/Film/Gaming Craft za projekt #ENDviolence - More Than A Mark, autora BBDO Group Germany i BWGTBLD. Say Their Names časopisa The New Yorker i Kadira Nelsona najbolja je ilustracija, a Democracy by Mail The New York Timesa najbolja je fotografija.

Naslovnica Vanity Faira s Breonnom Taylor autora Condé Nast, Vanity Fair i Amy Sherald najbolji je dizajn publikacije. Mastercardov True Name autora McCann New York, JSM Music i Hungry Man najbolji je produkt dizajn. Najboljim projektom brend/komunikacijskoga dizajna proglašen je Museum of Thousands of Names - Identity for Warsaw autora DADADAStudio, Rosencrantz i Guildenstern za Warsaw Ghetto Museum. The Uncensored Library za Reportere bez granica, autora DDB Germany, MediaMonks, Reporters Without Borders i Blockworks, proglašen je najboljim iskustvenim dizajnom. The Spomeniks autora Yuzhao Huanga najbolji je projekt modnog dizajna. Musée Atelier Audemars Pigue za Audemars Piguet najbolji je prostorni dizajn, a potpisuju ga Atelier Brückner, BIG Bjarke Ingels Group, medienprojekt p2 i LDE Belzner Holmes. Kutu / Nest Mural Bena Johnstona za Start India najbolja je tipografija.

15. srpanj 2024 10:19