Lidertrend
StoryEditor

KFC nagrađuje kupce koji pronađu kopije njihovih recepata

12. Listopad 2021.
kfc restoran
U sklopu kampanje sa sloganom ‘Nađi kopiju. Kušaj original.‘ potrošači su pozvani da na YouTubeu pronađu ‘fejk recepte‘, kopiraju URL na stranice KFC-ija i preuzmu nagradni bon

Jedan od najpopularnijih globalnih lanaca brze prehrane Kentucky Fried Chicken odlučio je na prilično inovativan način ohrabriti kupce da kušaju njihova originalna jela. Budući da u virtualnom svijetu postoji na stotine tisuća kopija njihovih recepata (samo ih je na YouTubeu preko pola milijuna) u kojima uglavnom amaterski kuhari tvrde da je njihova piletina sočna, ukusna, hrskava i začinjena kao i ona u restoranu, pa da zato ne trebaju trošiti ni dolar već KFC jelo kušati kod kuće, kompanija je u Španjolskoj lansirala kampanju kojom tragače za kopijama nagrađuje originalom ili, kako kaže slogan, 'Nađi kopiju. Kušaj original'.

Ništa do originala

Potrošači su pozvani da na YouTubeu pronađu 'fejk recepte', kopiraju URL na stranice KFC-ija i preuzmu nagradni bon koji se može iskoristiti u njihovim restoranima. Kako su objavili iz kompanije, iznimno su ponosni na to što se kuhari uopće trude kopirati original i što svoje 'kućne' verzije dijele s ostatkom svijeta. – Mi ćemo im se za taj trud zahvaliti na najbolji način što znamo – dati im priliku da kušaju original – kazali su u KFC-iju. Ovo nije prvi put da je  fast-food lanac na lukav način iskoristio 'lažiranje' njihovih recepata. Prije dvije godine lansirali su video-spot Chicken Town u kojem se ruga svim restoranima koji imitiraju prepoznatljivi KFC stil.

17. travanj 2024 20:37