Lidertrend
StoryEditor

Žene su, kažu, komplicirane, ali je još kompliciranije naći idealan poklon za muškarca. Evo rješenja!

05. Studeni 2020.

Rođendani, godišnjice, momačke zabave, blagdani i razne proslave - koliko ste se puta našli u situaciji da muku mučite što pokloniti muškarcu? Žene su, kažu, komplicirane, ali ni približno toliko koliko je komplicirano pronaći idealan muški poklon; kreativan, originalan, koristan, zabavan.

Problemu je doskočio dvojac odvjetničkih vježbenika, Dario Grbavac i Marin Vipauc, koji su uz svoj redovni posao odlučili pokrenuti pravu mušku priču te osnovali muški online brlog ManCave.hr, a kao prvi proizvod na tržište su nedavno izbacili PajserBox - Pivski sanduk.

Pivski sanduk sadrži sve što pivoljubac može poželjeti − od personaliziranog drvenog otvarača koji se može koristiti desetljećima, preko kvalitetnih čaša i podmetača pa sve do pivskog sapuna i ljutih bučinih sjemenki koje će služiti kao snack uz pivo. Također, u boxu se nalazi i njihov jedinstveni Dnevnik piva, na kojeg su posebno ponosni. Riječ je o knjižici koja omogućava da čak i potpuni pivski amateri mogu ocijeniti karakteristike craft piva koja kušaju na način da popune tablicu prateći dijagram okusa i aroma.

Dakle, on pomaže da na zabavan način i nesvjesno postanete poznavatelj široke lepeze pivskih vrsta, kompleksnosti aroma i općenitog bogatstva craft pivarstva.

- U tome smo potpuno jedinstveni na našem regionalnom tržištu. Uvjereni smo da će ovaj dnevnik posebno zaživjeti kroz pivske festivale koji će zasigurno eksplodirati po završetku korona-pandemije jer su ljudi željni druženja i opuštene zabave – kažu Grbavac i Vipauc.

A koronakrizu su upravo iskoristili kao vrijeme za kreativne stvari. Izolaciju i znatno smanjenje društvenog života odlučili su preliti u nešto pozitivno i kvalitetno, a da opet bude jedinstveno.

- Svi se muče kad kupuju poklon muškarcima jer kronično nedostaje specijaliziranih gift boxova baš za dečke. Krenuli smo s mišlju da muškarce iz pretjeranog bavljenja virtualnim svijetom treba pokušati vratiti, barem u nekim trenucima, u fizički svijet. Imali smo osjećaj da je potpuno neprimjereno i pomalo smiješno da muškarci otvaraju poklone tako da trgaju mekani šareni ukrasni papir. Zato smo razvili gift box pod nazivom PajserBox, s otpakiravanjem oko kojega se namuče čak i najmišićaviji. U tome je posebnost i čar otpakiravanja poklona - za otvaranje našeg gift boxa ti treba pajser ili sjekira! – kažu dečki prepričavajući kako je nastala ideja za PajserBox – Pivski sanduk.

'Prvo se potrudi pa onda možda nešto dobiješ zauzvrat' − za njih je PajserBox životna filozofija pretočena u proizvod koji prodaju isključivo preko platformi Facebook i Instagram jer su one najbliže njihovoj ciljanoj publici − mahom muškarcima starijima od 25 godina.

Inače, Grbavac i Vipauc već duže vrijeme vode platformu Mancave.hr, muški brlog, web stranicu na kojoj skupina entuzijasta piše o muškim temama i interesima. Kako kažu, na njihovom se webu nude  'čiste, 'filtrirane' i praktične informacije te sadržaj lišen političke prljavštine i ideologije'.

Također, prenose se sadržajni, jezgroviti i informativni komentari domaćih i stranih poslovnjaka, nezavisnih stručnjaka i intelektualaca jer smatraju da u medijskom prostoru, pogotovo onom online, vlada deficit takvih tekstova.

Kultura, tehnologija, auti, sportska i društvena kritika, putovanja, zabava, gastronomija i osobne financije su samo neka od područja o kojima se piše na način koji ima otklon od trenutno prihvaćene medijske forme.

30. travanj 2024 10:33