Lider trend
StoryEditor

Ljetna makeup lekcija: More oko očiju

11. Srpanj 2016.

Ovoga ljeta boja mora očito je nadahnuće za makeup trendove. Vrlo živa, hrabra i izražajna modra koja naglašeno uokviruje oči i osvježava pogled, kažu stručnjaci, odlično pristaje svima. Tirkizna, svijetloplava i tamnoplava pravi su hit, pa su sjenila, olovke i tuševi u tim bojama jednostavno neizbježni. Uz plavu boju može se nanositi crna olovka ili tuš iznad gornjeg i donjeg kapka ili samo na gornji, dok je donji u boji kože. Pri tome se, za razliku od crne, plava nanosi posve do kutova očiju, stvarajući sjaj. Moguće je i obrnuto iscrtavanje u kojem crna ide do početka kapka ostavljajući zanimljiv, neobičan dojam. Moderno nanošenje više nijansi plavog sjenila i olovke, mat, ‘smokey eyes‘ te jači sjaj savršeno je za ludu zabavu na ljetnim festivalima. Neonska modra spaja se s pastelnim, što smeđa maskara uz crnu dodatno ističe.

POTRAŽITE NOVI BROJ LIDER TRENDA S POKLONIMA I SUDJELUJTE U TJEDNIM DARIVANJIMA

Izrazite boje

I ostale su boje izrazite, poseban je naglasak na zlatnoj i srebrnoj koje šalju veselu i razigranu ljetnu poruku. Pozlaćeni gornji kapci, ali i oni donji u debelim nanosima, itekako su primjetni te istodobno divlji i sofisticirani. Tu je i boja marelice od svjetlije do tamnije nijanse koja djeluje svježe i jednostavno. Tragovi zlatne i marelice na obrazima i ustima prate jednostavnost boja oko očiju, postižući zajedno opuštenost i prirodnost. Prigušene nijanse prašnjavoplave i ljubičaste na očima novost su u makeupu zbog dojma mekoće. Otvoren pogled prati ‘nude‘ ruž na ustima, a s druge je strane i dalje neizbježan jarkocrveni ruž uz potpuno prirodan izgled očiju i obraza. Sva pozornost usredotočena je na usne jer svemoguća crvena isijava snagu. Ruž se može nanositi i tako da na sredini usana bude pun i taman, a na rubovima svjetliji. Ako je to nekima previše, mogu pokušati s lakšom, ali također ženstvenom ružičastom. Fuksija, puna ružičasta i ljubičasta jednako će privlačiti poglede, baš kao i taman ruž. Iako se smatra da su tamne usne pogodnije za hladnije vrijeme, sada se mišljenje promijenilo kršenjem toga pravila bojama vina ili šljive. Granice se ruše i višebojnim sjenčanjem očiju. Smatra se da je ljeto vrijeme kad je manje više, no ovakvo miješanje boja razbija sve predrasude, što se vidi i po načinu sjenčanja koje se širi izvan kapaka.

Ruše se granice

Dakle, ne treba se bojati izrazito naglasiti oči sjajem i jasnim bojama. Nose se i mačje oči čak u potpuno neviđenim izvedbama poput pune crne crte iznad kapka umjesto uz rub trepavica. Crna olovka i tuš, znači, i ovoga su ljeta žensko tajno oružje, s time da su ove sezone hrabriji nego ikada. Koža je sjajna, boje su dojmljive i otvorene te se u nijansama onih s lica sele na obrve, čak i pramenove kose. Obrve su i dalje deblje, puštaju se da rastu što prirodnije, ali oprez – ne smije se pretjerati s opuštenošću. Uz tamne pune obrve nose se i one obojene u plavo i ljubičasto, a obraze se treba bogato ukrasiti svijetlim sjajnim ružičastim rumenilom, čak do pretjerivanja. Kao nikada do sada hit je prirodan izgled, što se također vidi isticanjem zdrave brončane puti ili stavljanjem bronzera. Zapravo, dovoljno je da lice izgleda svježe bez prevelikog ukrašavanja. A za postizanje takva dojma doista nije potrebno mnogo. Najbolje je dobro oprati lice i staviti odgovarajuću kremu.

 

 

29. travanj 2024 01:40