Lider trend
StoryEditor

Louboutin izgubio od Zare slučaj oko dizajna cipela

22. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Francuski sud je odlučio kako Zara može nastaviti koristiti crvene potplate za jedan svoj dizajn cipela s visokim potpeticama u presudi koja bi mogla zadati udarac kralju crvenih potplata, Christianu Louboutinu.

Prema pisanju Business& Leadershipa, Louboutin je tužio Zaru rekavši kako je kopirao njegov dizajn. Međutim, francuski sud je rekao kako potrošači neće biti zbunjeni s ove dvije verzije sličnog dizajna i crvenog potplata koje uvelike razlikuje i cijena. Dizajnerska verzija košta preko 400 eura, dok se verzija iz Zare prodaje za manje od 50 eura.Nagađa se kako će Louboutin morati platiti Zari preko 2000 eura odštete.

Unatoč ovakvoj presudi, generalni direktor Louboutina, Alexis Mourot je naglasio kako će tvrtka nastaviti borbu za crvene potplate kako bi ih isključivo oni mogli koristiti.

Uz Zaru, Louboutin se bori i s Yves Saint Laurentom, koji također proizvodi cipele crvenog potplata. Louboutin tvrdi kako je izumio iskonski koncept te da je dobio službeni zaštitni znak za crveni potplat još u 2008. godini, što YSL osporava.

Prošle godine je sud u New Yorku zaključio kako YSL može nastavit prodaju svojih cipela s crvenim potplatom dok se slučaj zaštitnog znaka ne riješi.

29. travanj 2024 07:25