Lider trend
StoryEditor

Zdrave grickalice

02. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Kako tostirati sjemenke, čemu služe zdrave grickalice, u kojim prigodama koristiti agavin prirodni zaslađivač te koje su dobrobiti lanenog ulja samo su neka od pitanja na koja su posjetitelji zagrebačkog Mercatora danas dobili odgovore na live kulinarskom showu pod nazivom Zdravi gušti u tri koraka.

Učiteljica prirodne prehrane iz Makronove, Ana Janjatović Zorica, autorica nekoliko kuharica, za prisutne je spravljala zdrave i ukusne recepte od jednostavnih ekoloških namirnica. Ekološke sjemenke suncokreta, tostirane na suhoj tavi uz dodatak sojinog umaka odlična su i zdrava grickalica bogata zdravim masnoćama, vitaminom E, obiljem minerala i smanjuju kolesterol. Laneno ulje bogato je Omega 3, 6 i 9 kiselinama i odlično je za stresan način života i jača mentalne funkcije. Prisutni su mogli kušato i slatku kremu sa suhim marelicama kao jednu od varijanti zdravog doručka te shake od ekojagoda.

- Sve je veći interes građana za ekoproizvode, uz porast svijesti o važnosti konzumiranja zdravih i certificiranih namirnica. Stoga mi je posebno zadovoljstvo što su Biovegini ekobrandovi Organica, Ekoland i Oatly pronašli svoje mjesto na Mercatorovim policama, a organiziranje ovakvih kulinarskih događanja pravi je put za upoznavanje kupaca sa zdravim alternativama u prehrani - izjavila je Sanja Lugomer Ćuk iz Biovege. Tjedan Bio kuhinje jedan je od niza projekata Mercatora kojim svojim kupcima predstavlja bogati asortiman ponude zdravih proizvoda, a do nedjelje 3. lipnja vrijede i posebne promotivne cijene odabranih eko artikala.

28. travanj 2024 17:13