Lider trend
StoryEditor

‘Želimo više skijaša iz Hrvatske‘

03. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Austrijsko skijalište Obertauren predstavilo se hrvatskim medijama s novitetima za skijašku sezonu 2013./14. koju će otvoriti 20. studenog.

Jedno od najboljih skijališta u Austriji nastavilo je s tradicionalnim predstavljanjem skijališta za hrvatske novinare. Direktor turističkog ureda Mario Siedler upoznao je prisutne s novostima koje ih očekuju na padinama Obertaurena. Ove godine nije bilo novih staza, te će i dalje skijašima biti na raspolaganju 100 kilometara odlično pripreljenih padina. Sezona se otvara 20. studenog, a nadaju se da će ukoliko uvjeti to dozvole otvoriti kompletno skijalište. 

- Prošle godine imali smo milijun noćenja, od čega je pet posto otpalo na hrvatske skijaše. Želimo ove godine povećati broj dolazaka iz Hrvatske, a naše prednosti su blizina Hrvatskoj i garancija snijega kroz cijelu seoznu – rekao je Siedler.

Ove godine izvršit će se malene korekcija cijena za jedan do dva posto, a i dalje je na raspolaganju 150 hotela s preko osam tisuća kreveta za turiste. Žičare mogu u sat vremena prevesti skoro 50 tisuća skijaša što je garancija da nema čekanja. Novitet je snježni park za mlade koji je namijenjen početnicima, ali i naprednim skijašima. Austrijanci očekuju još bolju sezonu, a nadaju se i dolasku hrvatskih skijaša u većem broju jer kako ističu oni su prvo veliko skijalište kada se krene iz Hrvatske udaljeni manje od četiri sata vožnja iz Zagreba i sa sigurnim snijegom za cjelugodinu

29. travanj 2024 16:23