Podcast
StoryEditor

Jelena Miholjević: Naš posao nije posađen u ovu stvarnost

18. Ožujak 2024.
Lider Podcast #54 - Jelena Miholjević
  • Doživljavala sam grozne stvari na temelju predrasuda da sam ‘privilegirana‘ jer dolazim iz glumačke obitelji 
  • Jedan mi je kolega rekao ‘Daj šuti, kad bi znali koliko volimo svoj posao, ne bi nas uopće platili‘
  • Počela sam pisati jer sam morala. Pjesme su mi kao kihanje 
  • Uvijek sam se zamišljala život do četrdesete, a sve ono kasnije mi je bila neka siva zona 

Gošća nove epizode Liderova podcasta, talentirana Jelena Miholjević, ne dolazi iz svijeta biznisa već je svoju iznimnu karijeru izgradila onom umjetničkom. Ova nagrađivana televizijska, kazališna i filmska glumica koja je zbog svojih zasluga u kulturi odlikovana redom Danice Marka Marulića, s voditeljicom i novinarkom Sandrom Babić razgovarala je o svojim aktualnim projektima, odrastanju u umjetničkoj obitelji, odnosu prema svom pozivu, svijetu imaginacije, ali i onom materijalnom te otkrila kako se snalazi u novoj karijeri – onoj spisateljskoj.

Naime, osim što igra u matičnom kazalištu Gavella te snima za film i televiziju, objavila je svoju prvu zbirku poezije – Taj glas, u izdanju Petrine knjige. Kako stoji u opisu, zbirka je to koja se čeka dugo jer su se te pjesme mogle čitati posvuda, a svi su ih željeli imati kraj sebe i za sebe, na svom noćnom ormariću. Premda nije zamišljala kako će joj život izgledati nakon četrdesete, pokazalo se da je itekako ispunjen, produktivan i inspirativan; vrijeme kad bez straha pušta svoj glas i uživa u svom pozivu doista živeći to što radi.  

Cijela epizoda podcasta dostupna je na našoj mrežnoj stranici i kanalu na YouTubeu. Kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem TikToku, Instagramu, YouTubeu, Facebooku ili LinkedInu.  

08. travanj 2024 11:08