Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Osnivanje Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije, ministar Ćorić u Vajdi...

21. Rujan 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 21. rujna:

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković potpisat će Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović. Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje. Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović. Nakon potpisivanja Sporazuma predviđeno je obraćanje potpisnika  (11 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Mosta NL na kojoj će politički tajnik Nikola Grmoja govoriti zašto je nužno postrožiti kazne za kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece  (11 sati, ured Mosta, Draškovićeva 23)

ZAGREB - Zastupnica u EU parlamentu Biljana Borzan i predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović održat će konferenciju za novinare na temu: "EU strategija Od polja do stola - prilike, prepreke i izazovi za Hrvatsku". Borzan, izvjestiteljica eurosocijalista za strategiju Od polja do stola, i predsjednik HPK Jakopović, govorit će o glavnim ciljevima strategije, prioritetima, te iznijeti pregled glavnih EU propisa koji će biti zahvaćeni reformama. Bit će prezentirano i trenutno stanje u hrvatskoj poljoprivredi te očekivanja hrvatskih proizvođača (10:00 sati, Kuća Europe, Augusta Cesarca 4-6).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora za osiguranje bespovratnih sredstava za projekt „Obnova voznog parka HŽ Putničkog prijevoza novim elektromotornim vlakovima“. Ugovor će potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric. Potpisivanju ugovora nazočit će i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. Riječ je o projektu vrijednom više od milijarde kuna, kroz koji će se nabaviti 21 novi niskopodni vlak, od čega će 11 vlakova biti namijenjeno za gradsko - prigradske linije, a preostalih 10 za regionalne linije (11:00 sati, Upravna zgrada HŽ Putničkog prijevoza, Strojarska ulica 11).

ČAKOVEC - Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić posjetit će mesnu industriju Vajda te se sastati s poslovodstvom tvrtke. Najavljen je razgovor o poslovnim rezultatima Vajde i gospodarskoj situaciji obilježenoj Covidom-19, važnosti samodostatnosti u proizvodnji hrane, Vajdinom modelu kooperacije te mogućnostima rasterećenja gospodarstva (15:00 sati, Zagrebačka ulica 4, izjave u 15:35).

29. travanj 2024 02:33