Hrvatska
StoryEditor

Smiješak za sve, Deloitte i GlobalLogic donirali slatke darove beskućnicima, djeci i bolesnima

22. Prosinac 2020.
Paketi domaćih slastica s porukama podrške

Stotinu volontera udruge Smiješak za sve zajedno sa zaposlenicima savjetodavne kuće Deloittea i softverske tvrtke GlobalLogic pripremilo je ovog vikenda sto paketa domaćih kolača, slatkih paketa za djecu te konzervirane hrane u vrijednosti od oko osam tisuća kuna za beskućnike, djecu i bolesne.

Dio je to humanitarna akcije 'I oni zavrjeđuju Božić' koja je potaknula tete i stričeke pričalice, njihove obitelji i prijatelje da zavrnu rukave i ispeku čak 150 različitih vrsta kolača te ih zajedno s personaliziranim porukama, u čijem su se pisanju okušali i mališani jednog dječjeg vrtića, upakiraju u celofan i na njih stave mašnice te tim darovima prenesu toplinu doma onima koji božićne blagdane provode bez krova nad glavom, bez roditelja ili bolesni.

U suradnji s udrugom za beskućnike Dom nade u ponedjeljak je pedeset beskućnika dobilo slatki dar sa svojim imenom i prezimenom te porukom ohrabrenja. Dvadeset paketa podijeljeno je u pučkoj kuhinji Misionarki ljubavi – Sestara Majke Terezije, a po 15 poklona sa slasticama razveselilo je štićenike Centra za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu i malene stanovnike Doma za djecu Laduč.

Zaposlenici Deloittea za mališane iz tog dječjeg doma osigurali su i paketiće sa slatkišima te im donirali ormariće, perilicu i sušilicu rublja. Prikupili su i kave, čajeve te konzerviranu i drugu hranu koja može duže stajati za beskućnike, a GlobalLogic donirao je više od četiri tisuće kuna za nabavku takve hrane.

Akcija 'I oni zavrjeđuju Božić' vrhunac je višemjesečnog Smiješkovog projekta 'Trla baba dlan da joj prođe dan' nastalog u ožujku kada tete i stričeki pričalice zbog pandemije koronavirusa nisu mogli posjećivati djecu u bolnicama i čitati im priče. Tijekom 'zatvaranja' nisu se ostavili knjige, već su se uz nju latili i kuhače kako bi miješanjem jela i knjiških mudrosti podignuli duh volontera te vjernih malih i velikih prijatelja udruge. Svaka dva tjedna mjesecima su objavljivali videe iz Smiješkove kužine, a sada su se još jednom okrenuli ljudima u potrebi.

18. svibanj 2024 17:38