Svijet
StoryEditor

Animirana karta: Što je Amerika tražila na Googleu u posljednjem desetljeću

27. Srpanj 2020.

Kulturne trendove i interese koji zanimaju većinu društva u određenom vremenskom razdoblju možda je nekad bilo teško pratiti i ispitivati, međutim, s Googleom je to postalo veoma lako. Opseg Googleovih pretraživanja pruža jednostavan način za mjerenje kulturnih trendova velikih razmjera, a budući da je Google zaslužan za više od 90 posto svih internetskih pretraga gledanje onoga što je na Googleu sjajan je način za razumijevanje promjenjivih pitanja i interesa koji privlače društvo u bilo kojem trenutku.

Animirana karta V1 Analitike koju donosimo u nastavku teksta daje pregled najvažnijih Googleovih pretraživanja u svakoj američkoj državi tijekom posljednjeg desetljeća i pokazuje koji su događaji, priče ili osobe obilježile određeno razdoblje, a možda i važnije, pokazuje kako prosječni američki građani razmišljaju, što ih zanima i kako je sindrom krda zaista stvarna pojava.

U posljednjem desetljeću bilo je trenutaka kada je cijela Amerika 'guglala' istu stvar, i takvih trenutka je bilo zaista mnogo, a teme koje su se tražile su veoma raznolike i pokazuju kolektivno razmišljanje stanovništva. Spoj popularne kulture, zabave, elektronike, poznatih ličnosti i javnih skandala je dobitni miks kada Amerikanci guglaju.

18. travanj 2024 22:31