Tehnopolis
StoryEditor

Većina institucija osuđena je na kolaps jer se ne prilagođava tehnologiji

26. Rujan 2013.

„Naš je cijeli svijet, i cijelo poimanje njega, danas zasnovano na fizičkoj osobi, na njezinoj prisutnosti, i to uglavnom zbog koncepata koji potječu još iz perioda industrijske revolucije te se uopće ne uklapaju u ‘pikseliziran‘ koncept virtualnih identiteta koji danas prevladava - rekao je tijekom svojeg plenarnog predavanja na otvorenju Combis konferencije Leonard Brody, poduzetnik, investitor, autor knjiga i, kako su ga mediji često nazivali, „predvodnik novog svjetskog poretka“.

Istakao je kako je većina institucija koje upravljaju našim životima osuđena na potpuni kolaps i seriju promašaja u narednih nekoliko godina – i to u područjima od ljudskih resursa preko marketinga pa do obrazovanja. A te će pogreške, često katastrofalne, učiniti baš zbog toga što ne razumiju ove promjene koje se događaju, kazao je.

Combis je Brodya ugostio kao glavnog predavača na 7. Combis konferenciji koja je danas otvorena u Šibeniku kako bi za više od 300 posjetitelja konferencije objasnio kako je tehnologija promijenila način našeg ponašanja – i zašto je to od izuzetne, ključne važnosti za svaku tvrtku, poslovni sustav ili državnu instituciju; tko god ne razumije ove promjene, bit će osuđen na propast, naglašava Brody.

„Da bismo razumjeli što se danas događa, moramo priču postaviti u povijesni kontekst. Važno je razumjeti glavne tehnološke promjene i evoluciju u ponašanju koje su zaslužne za to što danas živimo u – prilično je to jasno – vremenu praćenom s najviše promjena u ljudskoj povijesti. Zbog toga, ljudska bića svih generacija promijenila su svoje ponašanje više u posljednjih 15 godina, nego u ikojem drugom razdoblju naše povijesti. Rekao bih čak da bi nas bilo teško prepoznati“, nastavio je Brody.Po njegovom mišljenju nalazimo se u najkonfuznijem razdoblju povijesti u kojem se dramatično mijenja ljudsko ponašanje.

„Evoluirali smo, promijenili način svojega ponašanja zbog tog utjecaja tehnologije, ali istovremeno je zanimljivo zapaziti da se većina poslovnih sustava tome uopće nije prilagodila i da potpuno zanemaruju tu virtualnu stranu današnje komunikacije. Kad kažem potpuno, zaista mislim – potpuno. Neke od tih tvrtki konstantno pričaju pogrešnim jezikom s pogrešnim ljudima. Neki od najvećih promašaja u marketingu, obrazovanju i ljudskim resursima događali su se u posljednjih pet godina baš iz tog razloga što tvrtke ne razumiju što se danas događa i kako se ljudsko ponašanje promijenilo“, rekao je tijekom svojeg predavanja Brody, naglašavajući zašto je važno da tvrtke i svi drugi sustavi razumiju ove promjene u ljudskom ponašanju i komunikaciji, a koje su mahom posljedica velikih tehnoloških promjena.

„Sada kada znate ili kada ste barem svjesni što se uistinu događa, možete razmotriti tehnologije koje će doživjeti svoju primjenu u sljedećih 365 dana, s naglaskom na tehnologije koje će zaista imati stvarnog utjecaja na ljude, na vaše korisnike, kupce, sve ostale ljude oko vas. Svaki menadžer i direktor morat će imati ‘na radaru‘ te tehnologije i morat će znati kako ih može iskoristiti u svoju korist i korist tvrtke koju vodi“, upozorio je Brody.

Ovaj Kanađin je nositelj dviju nominacija za Emmy, a kao poduzetnik sudjelovao je u nekoliko najvećih izlazaka na burzu u povijesti te je osigurao milijune dolara financiranja novim projektima. Autor je dvije knjige o poslovanju: Everything I Needed To Know About Business… I Learned From A Canadian te Innovation Nation: Canadian Leadership From Java to Jurassic Park. Jedan je od suosnivača i dugogodišnji CEO NowPublic.com, vodećeg svjetskog portala za građansko novinarstvo koje je časopis Time uvrstio u svoj izbor Top 50 Websites in the World te koji je promoviran u Newseum u Washingtonu.

Trenutno je predsjednik Clarity Digital Group, organizacije koja upravlja jednim od najvećih svjetskih online news konglomerata te savjetnik raznih venture-capital fondova u SAD, Europi i Aziji kao i tvrtki poput Associated Pressa, Alliance Atlantis i MTV Enterprises.

Pored toga, Brody je suosnivač GrowLaba, startup akceleratora s uredima u Vancouveru i San Franciscu koji je u potrazi za mladim poduzetnicima po cijelim svijetu.

16. svibanj 2024 16:17