Tehno
StoryEditor

Top tri razloga zašto bi vaš brend trebao koristiti poslovne poruke

28. Studeni 2019.
Rakuten Viber

Nakon što je Narodni radio na posljednjem izdanju Weekend Media Festivala osvojio prestižnu hrvatsku digitalnu nagradu Somoborac, a usto na 2019 Effective Digital Marketing Awards i nagradu za Most Effective User-generated Content Campaign, Rakuten Viber se dodatno potvrdio kao komunikacijski kanal bez kojeg je jednostavno nemoguće napraviti kvalitetan digitalni mix za 2020. U članku ćemo pojasniti Viberove glavne benefite za brendove, koji se temelje na usluzi poslovnih poruka, vrlo inovativnom načinu na koji brendovi mogu izravno komunicirati s postojećim kupcima i potencijalnim ciljnim skupinama.

Za početak, što su poslovne poruke?

Poslovne poruke su idealan način za direktno obraćanje kupcima, ravno s ekrana na njihovom dlanu. Zamislite SMS poruke, pa im dodajte sve one cool stvari bez kojih ne možete zamisliti digitalnu komunikaciju 21. stoljeća – logo, verifikacijsku ikonu, fotografije, GIF-ove, emojije, interaktivne gumbe, QR kodove, deeplinkove i mnogo više. Kad sve spojite, dobijete Viber poslovne poruke!

Opcije za personalizaciju su brojne, a vizualni stil i ton komunikacije mogu se u potpunosti prilagoditi vašem brendu i aktualnoj kampanji. Poslovne poruke možete slati jednosmjernim ili dvosmjernim kanalom, putem kojeg primatelj može i odgovoriti na primljenu poruku, što omogućuje kvalitetniju razinu interakcije.

Ako ste nesigurni oko primjene GDPR-a, ne brinite – Viber vam čuva leđa ekstremnom razinom zaštite korisničkih podataka i potpunom kontrolom privatnosti. Razina sigurnosti koju platforma nudi čini je jedinstvenom na tržištu na kojem je svaki pojedini set podataka na prodaju. Za sve - od dostavnih službi do financijskih institucija ili čak pružatelja telekomunikacijskih usluga - poslovne poruke predstavljaju direktan marketinški kanal nove generacije i to uz vrlo pristupačnu cijenu.

RAZLOG #1 Poslovne poruke su idealne za generiranje leadova

Evolucija područja digitalnog marketinga u posljednjih je nekoliko godina rezultirala novim i maštovitim načinima na koje brendovi komuniciraju s potencijalnim kupcima i generiraju nove leadove. Jedan od tih načina je i slanje poslovnih poruka putem instant messaging aplikacija.

Ovo je tržište još uvijek relativno nezasićeno i do korisnika se dolazi prilično lako, što znači da su postotak otvaranja takvih poruka i broj potencijalnih konverzija vrlo visoki. Iako se poslovne poruke čine kao jednostavna strategija za poticanje interakcije s kupcima – važno je upoznati i par dokazanih tips & tricks tehnika kojima vam Viber može pomoći pronaći nove leadove za vaše poslovanje, i to bez spamanja korisnika.

Izravan i prilagodljiv kanal za komunikaciju, pomoću kojeg korisnike od vas dijeli samo jedan klik, jedan je od najmoćnijih alata kojeg bilo koji marketinški stručnjak može zamisliti, a da istovremeno ukupni budžet za marketinške aktivnosti drži unutar prihvatljivih okvira.

RAZLOG #2 Poslovne poruke podižu engagement kupaca

Posljednjih godina, messaging aplikacije značajno su izmijenile način na koji kupci komuniciraju međusobno, ali i način na koji bi sami brendovi trebali komunicirati s njima. Promjenu su inicirale društvene mreže, no messaging aplikacije su je zaokružile i kupci više nimalo nisu zainteresirani za bombardiranje reklamama svisoka kao što je to bila praksa u vrijeme tradicionalnih ATL oglasa – žele da se brendovi spuste sa svog trona i razgovaraju s njima na način koji je praktičan i prihvatljiv njima.

Poslovne poruke savršen su pristup jer kad ih usporedimo s tradicionalnim digitalnim alatima za kontaktiranje baza kupaca (email, newsletter, SMS, itd.) vidimo da je postotak otvaranja Viberovih poslovnih poruka preko 10 puta viši. Dodajte tome smislen sadržaj i brojke zaista govore za sebe i to kroz značajno povećanje prosječnog CTR-a i prometa na druge kanale.

RAZLOG #3 Poslovne poruke su korisnička podrška na steroidima

Osim što su idealan način za vrlo osobnu komunikaciju s kupcima, poslovne poruke su i odlična opcija za pružanje korisničke podrške u obliku koji je najpogodniji za kupca. Ovakva je korisnička podrška pouzdanija i atraktivnija od SMS-a, već se nalazi na platformi koju kupci svojevoljno koriste i možete je detaljno personalizirati ne samo poslovnim porukama već i chatbotovima – što rasterećuje vaše zaposlenike i istovremeno stvara zadovoljne kupce.

Vjernost kupca izuzetna je vrijednost, a jednostavna i učinkovita korisnička podrška bez stresa za obje strane jedan je od najboljih načina kako tu vjernost zaslužiti i održati. Brendovi plaćaju samo za isporučene poruke, dok istovremeno mogu pratiti, nadgledati i prilagođavati kako poruke tako i mogućnost interakcije s korisnikom.

Uz poslovne poruke, tvrtke svoju interakciju s korisnicima mogu evoluirati dalje od razine SMS-a i kupcima se obratiti osobno, motivirati ih pružanjem veće vrijednosti usluge i potaknuti ih na veću aktivnost – sve to unutar nativnog i brand-safe okruženja.

18. travanj 2024 02:29