Tehno
StoryEditor

Zbog hrvatskog startupa Gamio.GG igranje video igara postat će profitabilno za sve gejmere

27. Listopad 2022.
Gamio.GG tim

Hrvatski startup osigurao je ‘pre-seed‘ investiciju od 660 tisuća eura

Kako spojiti ugodno s korisnim i kako uložene sate u igranje video igara poput Fortnitea, Valoranta ili League of Legendsa učiniti profitabilnim bila je misao vodilja novog hrvatskog startupa Gamio.GG koja im je osigurala pre-seed investiciju od 660 tisuća eura.

Gamio.GG temelji se na web3 tehnologiji i novi je play2earn koncept u kojem igrači ispunjavaju različite zadatke unutar video igre i pritom zarađuju GG kriptovalutu koja se može prodati, zamijeniti za nagrade ili koristiti na platformi kako bi se podržao kreator ili kako bi se povisila mogućnost za veće nagrade.

Gamio.GG koristi dodatnu mehaniku svake igre dok platforma pruža dodatno iskustvo, podiže igrivost i repetitivnost te na koncu nagrađuje samog igrača za njegov trud.

Marko Matijević, pokretač startupa Gamio.GG i osnivač i direktor najveće gaming arene u Hrvatskoj Hall of Game, istaknuo je kako su zbog svjesnosti da se većini igrača teško priključiti u kripto svijet odlučili da će njihova platforma odrađivati to za njih.

image

Marko Matijević

– Proces registracije je kao bilo koji drugi. Na kraju procesa za korisnika kreiramo novčanik, a zbog sigurnosti koristimo non-custodial tehniku – što znači da ne posjedujemo korisnikov kripto novčanik. Nakon downloada i instalacije naše aplikacije na računalo korisnik može prihvatiti razne zadatke te skupljati internu valutu ‘Ticket‘ s kojom sudjeluje u zadacima s čijim ispunjavanjem korisnik dolazi do vrijednog GG tokena – objašnjava Matijević.

Gamio.GG trenutno broji 12 članova tima od kojih su dva vanjski suradnici, a s obzirom na to da je glavni investitor Hellen‘s Rock, poznat po ulaganjima u inovativne startupove poput društvene aplikacije za sportske fanatike Sportening i collectID pokazao ogroman interes za tim i proizvod, u ovom se trenutku hrvatski startup priprema za seed rundu financiranja te sam plasman GG kriptovalute na tržište.

– Za Gamio.GG financijska injekcija nije jedina vrijednost. Zahvaljujući Hellen‘s Rock investicijskom family officeu, našu inovaciju podupiru stručnjaci poput Sache Dragića, osnivača istočnoeuropskog tech fonda te Andrea i Stjepko Čordaš s dugogodišnjim iskustvom rada na vodećim pozicijama u tehnološkim industrijama – ističe Matijević.

Projekt je trenutno u fazi testiranja i postoji velika potreba za dodatnim lokalnim stručnjacima. Buduća zapošljavanja značajno će ovisiti o rastu platforme. U planu je udvostručiti broj ljudi različitih pozicija iz developmenta, QA, grafičkog dizajna i community managementa u njihovom sjedištu u Rijeci, kao i manjem područnom uredu u Zagrebu kojeg uskoro očekuje relokacija.

Shvaćajući veličinu projekta, Matijević napominje da razmatraju i lokacije u SAD-u kako bi obuhvatili jedno od najvećih svjetskih tržišta.

Gamio.GG za sada će biti dostupan za PC igre dok će u budućnosti pokrivati razne platforme. Osim za gejmere, Gamio.GG nudi i rješenja za globalne oglašivače koji se mogu na jedinstven, zabavan i u konačnici interaktivan način približiti publici.

Ambicija oko potencijalno najvećeg hrvatskog gejming startupa ne nedostaje. Imajući na umu službeno lansiranje GG kriptovalute u 2023., mladi tim sigurno očekuje uzbudljiva godina.

24. veljača 2024 08:27