Ukratko
StoryEditor

Janaf u prvom polugodištu 2023. ostvario rast prihoda od 33 posto

27. Srpanj 2023.
JANAF, terminal Omišalj

Janaf je objavio polugodišnje financijske izvještaje za razdoblje od 1. 1. do 30. 6. 2023. godine koji pokazuju snažan nastavak rasta prihoda.

U prvih šest mjeseci 2023. godine, Janaf je ostvario ukupne prihode od gotovo 74 milijuna eura koji su veći za 33 posto od ostvarenja u istom razdoblju prethodne godine. U promatranom razdoblju ostvarena je bruto dobit u iznosu od gotovo 39 mil. eura i neto dobit u iznosu od gotovo 32 milijuna eura. Rast prihoda dolazi iz temeljne djelatnosti Društva, transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata koji iznose gotovo 72 milijuna eura i veći su za 32 posto od ostvarenja prethodne godine. U poslovanju s inozemnim kupcima ostvareno je 72 posto prihoda od temeljne djelatnosti.

- Iznimno smo zadovoljni činjenicom da je prva polovica 2023. godine za JANAF još jedno razdoblje u nizu u kojem smo poslovanjem nadmašili sve do sada zabilježene rezultate. Sinergijskim djelovanjem zaposlenika, Uprave i vlasnika, kao i osnaženi ovim rezultatima poslovanja, spremni smo za ulaganja kako u infrastrukturu, tako i u obnovljive izvore energije. S optimizmom gledamo na sve predstojeće poslovne aktivnosti koje će pridonijeti rastu i profitabilnosti kompanije - izjavio je predsjednik Uprave Stjepan Adanić.

- Ostvareni financijski rezultati u najvećoj su mjeri rezultat rasta prihoda od temeljne djelatnosti kompanije, transporta i skladištenja, pri čemu poslovanje s inozemnim kupcima i dalje donosi najveći udio prihoda. Nastavljamo s ulaganjima u naftovodno-skladišni sustav i pružanjem sigurne opskrbe energentima ovom dijelu Europe jer su nam povjerenje i zadovoljstvo naših partnera jamstvo nastavka poslovnog rasta. Potaknuti nastavkom poslovanja s iznimnim poslovnim rezultatima, i dalje ćemo jačati našu ulogu na europskom energetskom tržištu, spremni smo za nove poslovne izazove i investicije - istaknuo je član Uprave Vladislav Veselica podsjetivši kako je prvih šest mjeseci poslovanja obilježilo sklapanje novih ugovora za transport i skladištenje i to s MOL Grupom, Agencijom za ugljikovodike, Vitolom, INA-om i Litascom.

Također, Janaf je u lipnju organizirao prvi ‘networking lunch‘, poslovno okupljanje, u sklopu kojeg je poslovnoj zajednici predstavio poslovanje te se razgovaralo o potencijalnim suradnjama i partnerstvima, dok je u ožujku održana tradicionalna međunarodna energetsko-naftna konferencija ‘RePowerEU: Aktualni izazovi europske energetske sigurnosti‘ koja je okupila vodeće ljude energetskog sektora iz Europe i zemalja iz okruženja, stoji u priopćenju kompanije. 

29. travanj 2024 20:29