Život
StoryEditor

Evo tko su najpopularniji igrači u Katru i na kojem je mjestu Luka Modrić

13. Prosinac 2022.
Luka Modrićfoto Shutterstock

Polako se približavamo vatrenoj završnici Svjetskog kupa u Katru 2022., a od početka natjecanja najpopularniji portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo već je prikupio 134,1 milijun angažmana na društvenim mrežama, dakle ogromnih 94 posto udjela u ukupnom broju portugalskog tima. 

Na drugom mjestu je Ronaldov vječni rival, Argentinac Leo Messi sa 34,7 milijuna angažmana, stoji u istraživanju koje je objavio Redtorch. Također, Engleska je unatoč propuštenoj prilici za polufinale protiv Francuske trenutno vodeća u društvenim mrežama zahvaljujući prvom mjestu u pregledima videa (96 milijuna), drugom u angažmanima (22,6 milijuna) i trećem u broju novih pratitelja (996,000).

Tek na devetom mjestu nalazi se naš Luka Modrić. Što se tiče njegovih angažmana, broja novih pratitelja i pregleda videa, te informacije nažalost nemamo, ali izdvajamo vjerojatno najpopularniji video u Hrvatskoj za vrijeme svjetskog prvenstva koji prikazuje motivirajući razgovor između Modrića i Dominika Livakovića, hrvatskog golmana koji je briljirao u nekoliko ključnih situacija u Katru. 

Navedeni rezultati proizlaze iz prvog od dva izvješća #SportOnSocial FIFA Svjetskog kupa 2022. koja rangiraju svaku momčad i igrača na temelju njihovog učinka na društvenim mrežama tijekom turnira. Iako nije toliko iznenađujuće da je Ronaldo trenutno igrač s najvećim angažmanom na društvenim mrežama u Katru, moramo priznati da je nevjerojatno koliko je daleko ispred ostalih igrača. 

Iako nije iznenađujuće da je Ronaldo trenutno igrač s najviše angažmana na društvenim mrežama u Katru, ipak je nevjerojatno koliko je daleko ispred ostalih! Također mi je bilo zabavno analizirati emocionalni utjecaj sadržaja, fascinantno je kako su tri objave koje su izazvale najjače emocije incidenti koji su se dogodili izvan terena - rekla je Karishma Riar, voditeljica istraživanja u Redtorchu. 

Izvješće također otkriva popularnu objavu koja je izazvala najsnažniji emotivni odgovor navijača: prosvjed njemačke nogometne reprezentacije prekrivenih usta protiv FIFA-ine zabrane OneLove trake. Druga objava s najsnažnijom emocijom je video u kojemu američki predsjednik Joe Biden zove američku nogometnu reprezentaciju ne bi li im zaželio sreću na svjetskom prvenstvu. 

Na trećem mjestu završio je strastveni motivacijski govor izbornika nogometne reprezentacije Saudijske Arabije Hervéa Renarda u poluvremenu nevjerojatne utakmice između Saudijske Arabije i Argentine. Na kraju su, možda baš zbog tog govora, i pobijedili Argentince. 

24. travanj 2024 07:11