Znanja
StoryEditor

Konferencija o modelima isporuke cloud IT usluga

15. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Analitička tvrtka IDC Adriatics najavila je organizaciju 4. Cloud Computing konferencije koju će u suradnji sa partnerima održati 25. listopada u zagrebačkom hotelu Antunović.

Konferencija je posvećena modelima isporuke cloud IT usluga, kao najbrže rastućem segmentu IT potrošnje u zemlji. Fokus i teme prve tri konferencije bio je na upoznavanju s ekonomskim i tehnološkim pretpostavkama nastajanja, odnosno pojmovima i definicijama CLOUD usluga. 

IDC Adriatics će na ovogodišnjoj konferenciji dati konkretan pregled recentne i rastuće CLOUD ponude u zemlji. Konferencija će obuhvatiti i teme poput privatnih, javnih i hibridnih aplikacija u oblaku te uspješnosti Saas, IaaS i PaaS modela. Konferenciju će obilježiti predstavljanje drugog hrvatskog istraživanja tržišta Cloud usluga. Naime, tvrtka IDC Adriatics, kao svojevrsni nezavisni ‘treći stup‘, pozicioniran između ponude i korisnika, predstaviti će rezultate postojećih Cloud usluga s ocjenom obujma i značajki tog tržišta za prošlu i ovu godinu kao i srednjoročne prognoze rasta te naravno i globalne Cloud kvantifikacije. 

- U 2011. na tržištu cloud IT usluga, aplikacije i rješenja koja podržavaju same aplikacije, iskazale su snažan rast od gotovo 40 posto u odnosu na tržište u 2010. - tvrdi Boris Žitnik, direktor IDC Adriaticsa.

Partneri na 4. Cloud computing konferenciji su HP, T-HT, Megatrend poslovna rješenja, Microsoft i SAP. 

27. travanj 2024 17:14