Znanja
StoryEditor

Pet savjeta kako blogom do profita

22. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Imate blog, smatrate da je pun zanimljivih materijala, a sada bi htjeli na njemu i zaraditi? Ključ uspjeha je ponuditi kupcima točno ono što žele u trenutku kada im to najviše treba. Evo pet savjeta koji će vam pomoći kako da to učinite.

1. Fokusirajte se na mušterije, ne isključivo na proizvod

Nemojte doći u napast da reklamirate blog naglašavajući koje nagrade je dobio,  ili pak da publiku maltretirate osobnim priznanjima, već pokušajte prezentirati ono što vaša mušterija uistinu treba.  Sadržaj proizvoda (bloga) mora biti tako koncipiran da informira publiku, a ne da bude isprazna samopromocija.

2. Imajte spreman najbolji mogući odgovor u najprimjerenijem formatu

Osim što je važno znati što vaše mušterije žele ćuti, važno je znati i na koji način im to prezentirati.  Različiti formati  moraju biti korišteni za različita vrsta istraživanja i prezentacije rezultata. Kombinirajte dijagrame, tablice, statuse kako bi informacije na najbrži i najpregledniji način prezentirali publici.

3. Pravovremenost

Obratite pažnju na pitanja koja bi vam mušterija mogla uputiti prije nego što kupi proizvod. Razmislite koja pitanja bi potencijalne mušterije mogle postaviti na internetske tražilice, te tako budite korak ispred njih.

 4. Lako do kupnje

Jednom kada ste privukli pažnju mušterija, pružili im odgovore na njihova pitanja učinite da onaj posljednji  i najbitniji korak, kupnja proizvoda ili usluge, bude jednostavna, lako dostupna i moguća bez ikakvih komplikacija ili nerazumljivosti.

5. Budite svugdje prisutni

Budite aktivni na društvenim mrežama,  odgovarajte na sve upite zainteresiranih, pratite što se zbiva na tržištu, uvijek budite ukorak s trendovima. To sve će vam oduzeti puno vremena,  no ključno je ukoliko želite zadržati mušterije i ostati relevantni.

27. travanj 2024 19:09