Znanja
StoryEditor

VERN‘u dodijeljen međunarodni ESG Certifikat

14. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Veleučilištu VERN‘ dodijeljen je međunarodni ESG Certifikat (Standards and Guidelines for Quality Assurance in European Higher Education Area) za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguranja kvalitete u obrazovanju, temeljen na Standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja.

.„Od ukupno 126 prijavljenih visokih učilišta, Veleučilište VERN‘ je među jedanaest institucija kojima dodjeljujemo ovaj certifikat i koja je zadovoljila kriterije vanjske prosudbe. Iza ovog uspjeha stoji naporan i predan rad, interna kultura kvalitete između svih dionika, uvažavanje različitosti i traženje zajedničkog puta ka ostvarenju strateških ciljeva“, izjavila je gospođa Dodiković-Jurković iz AZVO-a.

Prof. dr. sc. Vlatku Cvrtili Certifikat je u ime Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) uručila dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković, pomoćnica ravnateljice u Upravi za osiguravanje kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju.

„Zadovoljstvo nam je što smo primili ovaj certifikat jer on označava visoke ocjene parametara koji omogućavaju provođenje obrazovnoga procesa po svim standardima koji studentima omogućavaju stjecanje kvalitetnih znanja, vještina i kompetencija te još jednostavniju prohodnost kroz zajednički europski obrazovni prostor. Ovo nije samo priznanje ustanovi, već mnogo znači i našim studentima jer znaju da studiraju na instituciji koja je procjenjivanja europskim standardima i prema kojima je postigla visoke rezultate“, izjavio je dekan VERN‘a Vlatko Cvrtila.

Ovim je Certifikatom koji se dodjeljuje na razdoblje od pet godina Agencija za znanost i visoko obrazovanje potvrdila da je sustav osiguravanja kvalitete na Veleučilištu VERN‘ u skladu sa standardima i smjernicama za osiguranje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja.

29. travanj 2024 01:10