Aktualno
StoryEditor

Adecco kupio Vettery

20. Veljača 2018.

Švicarska grupa za posredovanje u zapošljavanju Adecco u utorak je izvijestila o akviziciji američke digitalne tvrtke Vettery u sklopu nastajanja jačanja prisustva na brzorastućem tržištu online usluga posredovanja pri zapošljavanju.

Financijski uvjeti transakcije nisu objavljeni. Online platforma američkog pružatelja usluga posredovanja u zapošljavanju povezuje 4.000 vodećih poslodavaca s visokokvalificiranim kandidatima u području informacijsko-tehnološkog sektora (IT), prodaje i financija.

>>>Otpis vrijednosti brendova osjetno spustio kvartalnu dobit Adecca

Utemeljen 2014. godine, Vettery se brzo širio iz sjedišta u New Yorku i sada posluje u sedam velikih američkih gradova.

Suosnivači tvrtke Brett Adcock i Adam Goldstein nastavit će voditi poslovanje unutar Adecco Grupe, a izvješća o radu podnosit će Johnu Marshallu, regionalnom direktoru za područje Sjeverne Amerike, Velike Britanije i Irske.

>>>Investicijski fond Warrena Buffetta kupio udio u Tevi

Platforma preporučuje kandidate na temelju algoritama strojnog učenja. Tom se tehnologijom skraćuje vrijeme pronalaženja kandidata za određene poslove i omogućava kvalitetnije ispunjenje zahtjeva obiju strana, navodi se u priopćenju Adecco Grupe, također dugi niz godina prisutne i u Hrvatskoj.

- Akvizicija Vetteryja ubrzava razvoj digitalne strategije Adecco Grupe tako što će širiti našu ponudu na brzorastućem digitalnom tržištu i nadopuniti naše poslovanje s posredovanjem kod zapošljavanja, kazao je Alain Dehaze, izvršni direktor Adecco Grupe.

22. srpanj 2024 04:18