Hrvatska
StoryEditor

Bandić ispitan u USKOK-u, odvjetnik najavio aktivnu obranu

20. Listopad 2014.
Piše:
liderhrt

Milan Bandić je u prostorijama USKOK-a u Gajevoj ulici odgovarao na pitanja istražitelja oko sat vremena, a njegov odvjetnik najavio je aktivnu obranu. Ranije tijekom dana ispitani su Petar Pripuz i Slobodan Ljubičić, dok je direktor Plinare Ante Dodig dao ostavku. Istražitelje, kako doznaje HRT, zanima i predsjednička kampanja Milana Bandića.

Izvršna direktorica UNEX Media d.o.o. Marina Kraljić potvrdila je za HRT da su kontaktirani od strane državnih institucija vezanih za pitanje usluga zakupa i planiranja medija u svrhu oglašavanja predsjedničke kampanje Milana Bandića. Ta je tvrtka, podsjetimo, zakupljivala oglasni prostor za Bandićevu kampanju.

Millenium promocija potvrdila je ekipi Hrvatske uživo kako ih nije kontaktirao nitko iz USKOK-a. Navode kako su 2009. poslovali u sastavu Digitel komunikacija. Bili su zaduženi za neke segmente odnosa s medijima. Ističu: ‘Nažalost, unatoč profesionalno odrađenom poslu, do danas nam nije podmiren račun za izvršene usluge u periodu kampanje‘.

Iz Digitel komunikacija također su odgovorili kako ih nije kontaktirao nitko iz USKOK-a ili drugih nadležnih institucija. ‘Slobodan sam Vam odgovoriti da, od trenutka kako sam preuzeo direktorsku poziciju, nikakvi istražitelji državnih institucija nisu istraživali po bilo kojem pitanju poslovanje agencije Digitel d.o.o., priopćio je direktor Digitela Ozren Kanceljak. On je dužnost direktora preuzeo u svibnju ove godine.

13. svibanj 2024 19:24