Hrvatska
StoryEditor

Bandić pred sucem - odbacuje sve što mu se stavlja na teret

21. Listopad 2014.
Piše:
liderhrt

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić drugu je noć proveo u PNUSKOK-ovim prostorijama na Oranicama.

Danas bi trebao izaći pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji će odlučiti hoće li ga zadržati u istražnom zatvoru i pokrenuti istragu ili će ga pustiti na slobodu. Takvu odluku mora donijeti i za još 18 privedenih u velikoj antikorupcijskoj akciji ‘Agram‘. Radi se o jednoj od najvećih protukorupcijskih akcija u našoj zemlji, u kojoj su uz Bandića uhićeni i Petar Pripuz, čelni ljudi zagrebačkog Holdinga, direktori ZET-a, Plinare, Čistoće, članovi Bandićeva kabineta, čak i njegov vozač. Privedeni su zbog sumnje u više kaznenih djela na štetu grada.

Jučer su jedan po jedan dolazili u sjedište Uskoka gdje je cijeli dan trajalo ispitivanje. Zadnji je ispitan Bandić. Odbacio je sve optužbe i bilo kakvu povezanost s korupcijom u Gradskoj upravi i Zagrebačkom Holdingu, izjavio je njegov odvjetnik Krešimir Krsnik. Novinari su uočili da je nasmiješen vraćen u pritvor i da je jedan od rijetkih koji svoje lice nije prekrivao rukama.  

Zasad nije jasno kako će Bandićevo uhićenje, odredi li sudac istražni zatvor, utjecati na funkcioniranje grada. I dok njegova zamjenica Sandra Švaljek tvrdi da u Zagrebu sve službe uredno rade, šef gradskog SDP-a Davor Bernardić misli da su uhićenja dovoljno dobar razlog da se razmisli o prijevremenim izborima.

26. travanj 2024 08:18