Hrvatska
StoryEditor

Čačić na sporedni izlaz izašao iz zatvora

20. Lipanj 2014.
Piše:
liderhrt

Radimir Čačić je izašao iz kaznionice u Valturi nakon izdržavanja kazne zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je 2010. poginulo dvoje ljudi. Čačić je tijekom jutra napustio kaznionicu u Valturi potajice, navodno izašavši na sporedni izlaz, mimoišavši brojne novinarske ekipe koje su dežurale na dvije lokacije s obzirom da kaznionica Valtura ima više sporednih izlaza.

Da je Radimir Čačić jutros pušten na uvjetni otpust potvrdili su iz zatvorske uprave. Čačićev izlazak iz zatvora potvrdila je u izjavi za Hinu i bivša članica HNS-a te predsjednica nove Čačićeve Udruge "Inicijativa za osnivanje Narodne stranke - reformisti" Natalija Martinčević. Prema osobnoj želji, Radimir Čačić neće danas davati nikakvu izjavu za javnost, poručila je Marinčević.

Bivši predsjednik HNS-a i nekadašnji prvi potpredsjednik Vlade osuđen je na 22 mjeseca zatvora za prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Povjerenstvo za privremeni otpust prošli je tjedan prihvatilo njegov zahtjev za puštanje. Tijekom odsluživanja kazne izbačen je iz HNS-a, no već je najavio povratak u politiku. Čačić je napustio dužnost potpredsjednika Vlade jer je morao ići u zatvor zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj su 2010. poginule dvije osobe. Kaznu je počeo izdržavati 17. lipnja 2013., a na slobodu je izišao nakon što je odslužio više od 12 mjeseci u zagrebačkom Remetincu i kaznionici u Valturi.

29. travanj 2024 06:22