Hrvatska
StoryEditor

Čačić: Problem ove zemlje je što nema hrabrosti za velike pomake

05. Lipanj 2013.

U emisiji HTV-a Tema dana Radimir Čačić, na pitanje kako se osjeća, odgovorio je dobro, s obzirom na dane uvjete.

Potvrdio je da 17. lipnja odlazi u Remetinec i kako je sam tražio da mu se datum odredi što prije. Kaže – nema smisla dalje otezati. Prvo ide u Remetinec u Centar za psihosocijalnu dijagnostiku gdje će mu, nakon opservacije, stručnjaci odrediti gdje će izvršavati kaznu.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora rekao je kako je odrađen jedan jako dobar posao. To je najbolji rezultat HNS-a ikada. Još smo jednom potvrdili da smo najjača stranka na sjeveru Hrvatske. Prema svim parametrima napravili smo velik pomak prema naprijed, istaknuo je Čačić. Dodao je kako rezultatom nije iznenađen. Istaknuo je i kako je sustav koji je pobijedio upravo on vodio 23 godine. Rekao je i kako još nije o tome razgovarao s predsjednicom stranke Vesnom Pusić. Kao pogrešan potez naveo je razlaz IDS-a i SDP-a u Istri.

Čačić nije želio konkretno odgovoriti na pitanje je li vrijeme za rekonstrukciju Vlade. Rekao je da je za bitan pomak važno naći kvalitetne ljude što, prema njegovu mišljenju, nije jednostavno. Za velike pomake treba neko vrijeme, a to je vrijeme već prošlo. Vrdoljak i Grčić imaju težak križ, ali se nadam da će ga uspješno nositi, istaknuo je Čačić.

Upitan za Omblu i Plomin, Čačić je rekao kako je problem ove zemlje što nema hrabrosti za velike pomake. Kao glavnog krivca za zaustavljanje projekta Omble naveo je bivšu ministricu zaštite i okoliša Mirelu Holy. Rekao je da je zadovoljan činjenicom da napokon kreće jedna veća investicija – Srđ.

I za kraj je rekao kako će u zatvoru imati više vremena za čitanje, ali i za podizanje fizičke kondicije. Kaže – iz politike nije izašao niti će – samo je svoje aktivnosti zaledio.

17. svibanj 2024 04:25