Hrvatska
StoryEditor

Ferdelji: Plan 21 je mrtav

18. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Vladimir Ferdelji u pratnji je Darinka Kosora iz HSLS-a i Nevena Matića iz HSS-a, čelnika dviju stranaka koje podržavaju njegovu kandidaturu, održao novinsku konferenciju ispred Banskih dvora ustvrdivši - Plan 21 mrtav.

- Vladin plan ekonomske politike najkraće nazvati- poraz! Baziran je na porezima, rasprodaji, zaduživanju. Gospodarstvo je silno opterećeno golemim porezima, rasprodaja je očita jer na redu za prodaju su dvije profitabilne tvrtke u državnom vlasništvu, HPB i Croatia osiguranje, čijom prodajom država izlazi iz unosnog financijskog i osiguravateljskog biznisa. Neprihvatljiv je plan vlade da će se ove godine zadužiti za još 10 milijardi kuna te da će zaduživanje rasti sve do 2016. godine. I zato naravno da u Zagrebu ne želimo da se slična stvar dogodi kao i u državu, kada osvojimo vlast u Zagrebu značajno ćemo rasteretiti porezna opterećenja i početi vraćati gradske dugove koji trenutno iznose između 10 i 12 milijardi kuna - rekao je Vladimir Ferdelji, prenosi Večernji list.

HSLS-ov Darinko Kosor parafrazirao je premijera Zorana Milanovića rekavši da je vladina politika jedina prava elementarna nepogoda u Hrvatskoj. - Plan 21 je mrtav i poslije lokalnih izbora čekaju nas izvanredni parlamentarni izbori jednostavno zato što ova vlada nema nikakvih rješenja. Iako je u predizborno vrijeme ovo nepopularno reći, ali svejedno ću kazati da se mi zalažemo za radikalno sniženje poreza i prireza, za smanjenje državne administracije, ukidanje velikog broja općina i županija i većine državnih agencija. I zato ne želim da se ova politika iz Vlade prelije na Zagreb jer Rajko Ostojić za nas je jednako Zoran Milanović. Samo Vladimir Ferdelji može pobijediti Milana Bandića i ovo je naš javni poziv građanima da ako žele stvarne promjene, onda više ne mogu podržavati Milana Bandića ni SDP koji ovim gradom vladaju već 13 godina - rekao je Kosor.

29. travanj 2024 16:50